ΑΘΗΝΑ
10:03
|
24.04.2024
Η Σουέλα Μπρέιβερμαν προτίθεται να απαγορεύσει την κατάθεση αίτησης ασύλου από μετανάστες που διασχίζουν με παράτυπο τρόπο τη Μάγχη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ινδικής καταγωγής Υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Σουέλα Μπρέιβερμαν προτίθεται να απαγορεύσει την κατάθεση αίτησης ασύλου από μετανάστες που διασχίζουν παράτυπα τη Μάγχη. Ο σχετικός νόμος αναμένεται να δημοσιοποιηθεί μέσα στην εβδομάδα, σύμφωνα με πηγές βρετανικών ΜΜΕ, όπως το Reuters και η Times.

Η βρετανική κυβέρνηση εκτιμά ότι ο αριθμός των ανθρώπων που κατέφθασαν με πλοιάρια στο Ηνωμένο Βασίλειο θα υπολογίζεται στο τέλος του έτους στις 60.000. Εάν οι εκτιμήσεις αυτές επιβεβαιωθούν, ο αριθμός αυτός θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερος των περσινών 28.526, ο οποίος αποτελεί και το ρεκόρ για τα βρετανικά δεδομένα.

Η Μπρέιβερμαν αναμένεται να παρουσιάσει το σχέδιο νόμου στο ετήσιο συνέδριο των Συντηρητικών, καλώντας, σύμφωνα με ένα πρόχειρο κείμενο της ομιλίας της που επικαλείται το Reuters, να «σταματήσει η παραβίαση των κανόνων και να περικοπούν οι αριθμοί (μεταναστών) που δε συμβαδίζουν με τι ανάγκες της (βρετανικής) οικονομίας».

Υπενθυμίζεται πως η προηγούμενη κυβέρνηση των Συντηρητικών χρησιμοποίησε ως απειλή για να ανακόψει τις ροές μεταναστών το ενδεχόμενο εξώθησης τους στη Ρουάντα. Το σχέδιο της κυβέρνησης Τζόνσον «κόλλησε» λόγω αγωγών που κατέθεσαν οργανώσεις προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το νομοθετικό προηγούμενο που παρέλαβε η Μπρέιβερμαν από την προκάτοχό της Πρίτι Πάτελ, δίνει στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να διαφοροποιεί την επιφυλασσόμενη στους μετανάστες αντιμετώπιση, ανάλογα με το εάν αυτοί προέρχονται από χώρα που το Η.Β. θεωρεί «ασφαλή» (όπως τη Γαλλία) ή όχι.

Επιπλέον, αναμένεται να ανακοινωθεί αυξημένη χρήση των εγκαταστάσεων κράτησης μεταναστών και περισσότερο αυστηρά πρωτόκολλα για την αποτροπή διασχίσεων της Μάγχης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Δεν κλείνει με τη συνάντηση Ιερώνυμου-Μητσοτάκη το ζήτημα «ομόφυλα ζευγάρια»

5,4 εκ. ευρώ στην Κύπρο έδωσε το Τζόκερ

Από σήμερα το «καλάθι του Πάσχα»

Απαγόρευση συγκεντρώσεων φιλάθλων πριν το ΑΕΚ- Παναθηναϊκός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα