ΑΘΗΝΑ
19:02
|
25.04.2024
Τα σύνορα θα είναι τα ίδια με αυτά που υπήρχαν την ημέρα της δημιουργίας και της ένταξής των περιοχών, στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο (η Άνω Βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου) ενέκρινε ομόφωνα τέσσερις ομοσπονδιακούς συνταγματικούς νόμους για την αποδοχή των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ (DPR, LPR), καθώς και των περιφερειών της Χερσώνας και της Ζαπορίζια, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της ολομέλειας που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη.

Σύμφωνα με τους νόμους που ψηφίστηκαν, οι κάτοικοι των νέων συστατικών οντοτήτων της Ρωσικής Ομοσπονδίας αναγνωρίζονται ως Ρώσοι πολίτες από τις 30 Σεπτεμβρίου, την ημέρα που οι περιοχές εντάχθηκαν στη Ρωσία, αλλά έχουν στη διάθεσή τους ένα μήνα για να απορρίψουν τη ρωσική υπηκοότητα.

Σύμφωνα με τα όσα αποφασίστηκαν, Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ θα διατηρήσουν το καθεστώς τους ως δημοκρατίες μετά την ένταξη στη Ρωσία και τα ρωσικά θα είναι η επίσημη γλώσσα τους.

Οι περιοχές της Χερσώνας και της Ζαπόριζια θα προσχωρήσουν επίσης στη Ρωσική Ομοσπονδία, ως συνιστώσες οντότητες, και θα συνεχίσουν να ονομάζονται «περιφέρειες».

Τα σύνορα των δημοκρατιών και των περιφερειών θα είναι τα ίδια με αυτά που «υπήρχαν την ημέρα της δημιουργίας και της ένταξής τους στη Ρωσία», ενώ οι διεθνείς συμφωνίες διευκρινίζουν ότι τα σύνορά τους με άλλες χώρες θα θεωρούνται ως κρατικά σύνορα της Ρωσίας.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τους συνταγματικούς νόμους, οι δημοκρατίες του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ, εντάσσονται στη Ρωσία σύμφωνα με τα σύνορα του 2014 που κατοχυρώνονται στα συντάγματά τους.

Το ρωσικό ρούβλι θα γίνει το μοναδικό νόμισμα που θα χρησιμοποιείται στις τέσσερις περιοχές από την 1η Ιανουαρίου 2023, αλλά η χρήση του ουκρανικού εθνικού νομίσματος θα επιτρέπεται μέχρι το τέλος του 2022. Επιπλέον, οι νέες συνιστώσες οντότητες θα εφαρμόζουν τη νομοθεσία για τον προϋπολογισμό της Ρωσίας από την 1η Ιανουαρίου 2023, ενώ οι προϋπολογισμοί τους θα εγκριθούν έως τις 15 Δεκεμβρίου 2022.

Με πληροφορίες από TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα ειδική απεσταλμένη ανθρωπιστικών υποθέσεων των ΗΠΑ, η Λιζ Γκράντε

Οι ΗΠΑ και 17 χώρες ζητούν από τη Χαμάς να αφήσει τους ομήρους

Στη Χιλή η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Ανατόλι Αντόνοφ: Αδικαιολόγητη η μεταφορά ATACMS στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα