ΑΘΗΝΑ
13:50
|
09.12.2022
Η αγωγή της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών κατά του δημοσιογράφου, αναμένεται να εκδικαστεί στις 27 Οκτωβρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη δίωξη σε βάρος του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου από την Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού καταγγέλλει σε ψήφισμά του το 9ο τακτικό συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, που έγινε το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ένωση Αποστράτων, παρά την απόρριψη προηγούμενης πανομοιότυπης αγωγής που εκδικάστηκε πέρυσι τον Οκτώβριο, με αγωγή της ζητάει την εξάμηνη φυλάκιση του Νίκου Μπογιόπουλου και την καταβολή 70.000 ευρώ για δημοσιεύματα και αναφορές του δημοσιογράφου που αφορούν τις γιορτές μίσους, με αφορμή τη λήξη του εμφυλίου πολέμου.

Η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί στις 27 Οκτωβρίου.

«Κανείς δεν μπορεί να μένει σιωπηλός όταν ένας δημοσιογράφος διώκεται για τη γνώμη του, ιδιαίτερα σε συνθήκες που ακροδεξιές θέσεις και απόψεις ενισχύονται, και ως αποτέλεσμα του αντικομμουνισμού και της θεωρίας των “δύο άκρων”» , αναφέρει στο ψήφισμα της η ΠΟΕΣΥ

«Απαιτούμε να αποσυρθεί τώρα η κατάπτυστη αγωγή της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού σε βάρος του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου. Καταγγέλλουμε τις ευθύνες της κυβέρνησης και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που εποπτεύει την Ένωση ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γαλλία παρέχει δωρεάν τα προφυλακτικά στους νέους 18-25 ετών

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Πρόσφυγες Ροχίνγκια έρμαιο των κυμάτων για σχεδόν δέκα ημέρες

Σε κατ’οίκον περιορισμό ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Φραγκούλη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα