ΑΘΗΝΑ
02:43
|
20.04.2024
Ο Λευκός Οίκος ξεκινά διαβουλεύσεις με κογκρέσο για πιθανά αντίμετρα και αποδεσμεύει τον Νοέμβριο 10 εκατ. βαρέλια πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με αποδέσμευση 10 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου τον Νοέμβριο απαντά η κυβέρνηση του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην απόφαση του OPEC+  να μειώσει σε έναν μήνα την ημερήσια πετρελαϊκή παραγωγή κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια.

Παράλληλα αφήνει αιχμές για πιθανά αντίμετρα αναγγέλλοντας διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με το αμερικανικό κογκρέσο προκειμένου να βρεθούν «επιπρόσθετα εργαλεία μείωσης του ελέγχου του OPEC  στις τιμές ενέργειας».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε απόψε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας στον Λευκό Οίκο, Τζέικ Σάλιβαν, επισημαίνεται πως «ο Πρόεδρος είναι απογοητευμένος από την κοντόφθαλμη απόφαση του  OPEC+».

Καλεί επίσης τις εταιρίες πετρελαίου στις ΗΠΑ να αυξήσουν την παραγωγή  ώστε «οι Αμερικανοί καταναλωτές να πληρώνουν λιγότερα» καθώς σε μερικές βδομάδες (8 Νοέμβρη) διεξάγονται στις ΗΠΑ οι ενδιάμεσες βουλευτικές εκλογές.

Οι αιχμές της Καρίν Ζαν-Πιερ για τις σχέσεις Ρωσίας-OPEC

Πιο αιχμηρή στις δηλώσεις της ήταν η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν-Πιερ. Η αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε απόψε πως η εν λόγω επιλογή καθιστά σαφές ότι ο Οργανισμός ευθυγραμμίζεται με τη Ρωσία. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η απόφαση συνιστά «λάθος» και είναι αποτέλεσμα εσφαλμένης κρίσης.

Χτες βράδυ πάντως όταν την είχαν ρωτήσει εάν όχι μόνον η μείωση αλλά και η αύξηση στις τιμές των καυσίμων οφείλεται στον Πρόεδρο Μπάιντεν, σχεδόν κατάπιε τη γλώσσα της.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα