ΑΘΗΝΑ
07:12
|
27.04.2024
«Ανεύθυνοι» και «γελοίοι» οι ισχυρισμοί του Αμερικανού γερουσιαστή Μάρκο Ρούμπιο, λέει ο πρώην διοικητής των Πολωνικών χερσαίων δυνάμεων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πολωνός πρώην διοικητής των χερσαίων δυνάμεων Στρατηγός Waldemar Skrzypczak κατήγγειλε τους ισχυρισμούς Αμερικανού γερουσιαστή ότι η Ρωσία μπορεί να πλήξει σημεία διανομής που προμηθεύουν την εμπόλεμη Ουκρανία, «συμπεριλαμβανομένου του εσωτερικού της Πολωνίας».

Ο γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας, έκανε το σχόλιο αυτό κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο CNN. Χαρακτήρισε πολύ πιθανό το ενδεχόμενο ο Βλαντίμιρ Πούτιν να καταλήξει να πλήξει κάποια από αυτά τα σημεία διανομής από όπου περνούν οι προμήθειες όπλων, μετέδωσε τη Δευτέρα η δημόσια πολωνική ραδιοφωνία.

«Παρά το γεγονός ότι είναι γερουσιαστής, ο κ. Ρούμπιο πιθανότατα δεν έχει πρόσβαση στα δεδομένα των υπηρεσιών πληροφοριών του ΝΑΤΟ και αμφιβάλλω αν γνωρίζει τις προσωπικές προθέσεις του Πούτιν», δήλωσε ο Πολωνός στρατηγός, στην ειδησεογραφική πύλη Wirtualna Polska, αναφερόμενος στη δήλωση του Ρούμπιο ως «ανεύθυνη» και «γελοία».

Οι πολιτικοί που δεν διαθέτουν λεπτομερή στοιχεία είναι πρόθυμοι να προβλέψουν τι θα κάνει ο Πούτιν στη συνέχεια, επισήμανε, προσθέτοντας ότι αμφισβητεί την αξιοπιστία των λόγων του Αμερικανού γερουσιαστή «με όλη την αποφασιστικότητα».

Ο Skrzypczak κάλεσε επίσης την πολωνική διπλωματία να αντιδράσει αποφασιστικά στην προειδοποίηση του Ρούμπιο. «Δεν πρέπει να προκαλείτε με αυτόν τον τρόπο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η Πολωνία δεν είναι μόνο γείτονας της Ρωσίας, καθώς μοιράζεται τα σύνορα με την περιοχή του Καλίνινγκραντ, αλλά και μία από τις χώρες της πρώτης γραμμής όσον αφορά την υποστήριξη της Ουκρανίας, όχι μόνο διπλωματικά, αλλά και με την αποστολή όπλων και την υποδοχή Ουκρανών προσφύγων.

Ήταν επίσης μία από τις εννέα χώρες που υπέγραψαν δήλωση με την οποία δήλωσαν ότι δεν θα αναγνωρίσουν ποτέ την ενσωμάτωση των ουκρανικών εδαφών από τη Ρωσία και υποστήριξαν τις προσπάθειες της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Πηγή: euractiv

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Τον Ερντογάν σουλτάνο αποδομεί ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Αναβάλλεται το ταξίδι του Ερντογάν στις ΗΠΑ

Άπρακτοι επέστρεψαν από το Ισραήλ οι Αιγύπτιοι διαπραγματευτές…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα