ΑΘΗΝΑ
19:58
|
26.04.2024
Το βίντεο ήταν του 2019. Οι Τούρκοι χτυπούσαν τους μετανάστες για να μην εισέλθουν στην Ελλάδα. Μπαλάκι οι απελπισμένοι άνθρωποι σε κάθε λογής γεωπολιτική κόντρα...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πάνω στην βιασύνη του να αποδείξει πως η τουρκική ακτοφυλακή κακομεταχειρίζεται πρόσφυγες και μετανάστες, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης φαίνεται πως υπέπεσε σε γκάφα.

Το βίντεο που δημοσιοποίησε το απόγευμα δείχνοντας το τουρκικό Λιμενικό να απωθεί με τη βία πρόσφυγες στη θάλασσα υποστηρίζοντας πως τραβήχτηκε από πρόσφυγα «που διασώθηκε από το ελληνικό λιμενικό» φαίνεται πως τραβήχτηκε πριν τρία χρόνια και αφορά την αναχαίτιση προσφύγων από το τουρκικό λιμενικό ώστε… να μην περάσουν στην Ελλάδα.

Βέβαια, η αλήθεια είναι πως ούτε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ήταν συγκεκριμένος κατά τη δημοσιοποίηση του βίντεο εστιάζοντας προφανώς μόνο στην άσκηση βίας από τη μεριά του τουρκικού λιμενικού κατά των μεταναστών για ευνόητους λόγους.

Σύμφωνα ωστόσο με τον δημοσιογράφο του Σπίγκελ, Γιώργο Χρηστίδη, το βίντεο είναι παλιό και είχε έρθει στην επιφάνεια στις 8 Σεπτέμβρη 2019 προκαλώντας αντιδράσεις στην Τουρκία για την άσκηση βίας κατά προσφύγων που επιχειρούσαν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Ο Χρηστίδης επικαλούμενος δημοσιογραφικές πληροφορίες από πρόσφυγες που επέβαιναν στη βάρκα υποστηρίζει ότι το τουρκικό Λιμενικό πραγματοποιούσε επιχείρηση αναχαίτισης, εμποδίζοντας τη βάρκα να περάσει στα ελληνικά ύδατα.

Πράγματι, το συγκεκριμένο βίντεο είχε αναρτηθεί στο YouTube τον Σεπτέμβριο του 2019. Έφερε ωστόσο στα αραβικά την ένδειξη πως πρόκειται για επίθεση της τουρκικής ακτοφυλακής σε πρόσφυγες.

Το μόνο σίγουρο είναι πως οι πρόσφυγες και οι μετανάστες έχουν μετατραπεί σε «πυρομαχικά» όχι μόνον στον υβριδικό πόλεμο από τη μεριά της Τουρκίας αλλά και στον πόλεμο προπαγάνδας και εντυπώσεων μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Επανέρχεται στα καθήκοντά του ο βασιλιάς Κάρολος Γ’

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα