ΑΘΗΝΑ
08:16
|
18.04.2024
Νεκρός είναι ένας 40χρονος μηχανικός πατέρας ενός μικρού παιδιού. Ζωντανοί ανασύρθηκαν οι άλλοι δύο εργαζόμενοι που εγκλωβίστηκαν στα ερείπια της στοάς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην αναγκαστική αναστολή των δραστηριοτήτων της μέχρι νεωτέρας υποχρεώθηκε σήμερα η γαλλική πολυεθνική εταιρεία Imerys που ειδικεύεται στην παραγωγή και επεξεργασία βιομηχανικών ορυκτών  και εκμεταλλεύεται το μεταλλείο βωξίτη Καμάρα στην Φωκίδα μετά τον αποτρόπαιο θάνατο ενός εργαζόμενου κοντά στο 51ο χλμ Λαμίας – Άμφισσας, έπειτα από κατάρρευση στοάς σε μεγάλο βάθος. Στα συντρίμμια εγκλωβίστηκαν και άλλοι δύο συνάδελφοί του.

Imerys Βωξίτες: Αναστολή μετά το εργατικό δυστύχημα σε μεταλλείο στη Φωκίδα  | Ειδήσεις για την Οικονομία | newmoney

Από τα συντρίμμια ανασύρθηκε νεκρός ένας 40χρονος μηχανικός, ο οποίος μετέβη στο χώρο για να κάνει έλεγχο στη στοά με ένα φορτηγάκι. Κατά τον έλεγχο συνέβη αποκόλληση βράχου στη στοάς 617 ενώ οδηγούσε όχημα σε απόσταση περίπου ενός χλμ από την είσοδο του μεταλλείου με ολέθρια αποτελέσματα.

Το θύμα ήταν ο 40χρονος Κωνσταντίνος Αργύρης που ήταν πατέρας ενός μικρού παιδιού. Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Άμ

φισσας όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Αντίθετα, πιο τυχεροί στάθηκαν οι άλλοι δύο εργαζόμενοι που επίσης εγκλωβίστηκαν από τα συντρίμμια και απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια.

Και το 2003 είχε γίνει εργατικό δυστύχημα

Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας κατήγγειλε το νέο εργατικό δυστύχημα κάλεσε μετά το δυστύχημα το σωματείο εργαζομένων της Imerys να κηρύξει στάση εργασίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει εργατικό δυστύχημα στο συγκεκριμένο μεταλλείο. Είχε προηγηθεί παρόμοιο περιστατικό το 2003 με αποτέλεσμα το θάνατο δύο εργαζομένων όταν τους καταπλάκωσε τμήμα της οροφής μίας στοάς.

Στη συνέχεια, νωρίς σήμερα το απόγευμα, η γαλλική εταιρία εξέδωσε ανακοίνωση ανακοινώνοντας την ανάσχεση της λειτουργίας του μεταλλείου Καμάρα Φωκίδας μέχρι νεοτέρας.

Η ανακοίνωση της Imerys

Ολόκληρη η ανακοίνωση της εταιρίας αναφέρει τα ακόλουθα:

«Σε σχέση με το συμβάν που έλαβε χώρα σήμερα μεταξύ 11.30 π.μ και 12.00 π.μ στo μεταλλείο Καμάρα στη Φωκίδα, το οποίο οδήγησε στον τραγικό θάνατο ενός εργαζομένου μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως η Imerys ενεργοποίησε αμέσως το πρωτόκολλο ασφαλείας και έκτακτων αναγκών και ειδοποίησε άμεσα όλες τις αρμόδιες Αρχές.

Στο χώρο επιχείρησαν δυνάμεις της ΕΜΑΚ και της πυροσβεστικής υπηρεσίας, και όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι μας είναι ασφαλείς. Η εταιρεία αποφάσισε να αναστείλει τις δραστηριότητες της μέχρι νεωτέρας και η προσοχή μας επικεντρώνεται στα αίτια του ατυχήματος σε απόλυτη συνεργασία με τις Αρχές.

Οι σκέψεις μας είναι στην οικογένεια του θανόντος και η προτεραιότητα μας είναι να τους παρέχουμε τη μέγιστη δυνατή στήριξη σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές.

Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση αμέσως μόλις υπάρχουν επίσημα στοιχεία».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε 17χρονο ποδηλάτη

Συναγερμός στην Ινδονησία: Διαδοχικές εκρήξεις ηφαιστείου

Σοβαρό εργατικό ατύχημα σε σούπερ μάρκετ στην Πάτρα

Οι ΗΠΑ «τιμωρούν» τον Μαδούρο με ξεπάγωμα των κυρώσεων σε πετρέλαιο και αέριο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα