ΑΘΗΝΑ
21:40
|
07.12.2022
Αφορμή τα «παρεμβατικά σχόλια» του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών, για τις διαδηλώσεις στο Ιράν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν κάλεσε, χθες Τρίτη, για εξηγήσεις τον Βρετανό πρεσβευτή στην Τεχεράνη, ως αντίδραση στα «παρεμβατικά σχόλια» του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών, μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

«Η βρετανική πλευρά, με μονομερείς της δηλώσεις, δείχνει ότι έχει ρόλο στα πολεμικά σενάρια τρομοκρατών που δραστηριοποιούνται κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας», ανέφερε ο γενικός διευθυντής Δυτικής Ευρώπης στο υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν, σχολιάζοντας ότι οι παρατηρήσεις του Λονδίνου για τις εσωτερικές υποθέσεις του Ιράν «βασίζονται σε ψευδείς και προκλητικές ερμηνείες».

Ο Ιρανός αξιωματούχος πρόσθεσε ότι η Τεχεράνη θα εξετάσει πιθανές επιλογές ως απάντηση σε τυχόν ασυνήθιστες ενέργειες από τη Βρετανία.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι κάλεσε τον Ιρανό επιτετραμμένο, τον ανώτερο διπλωμάτη του Ιράν στη Βρετανία, με θέμα την καταστολή των διαδηλώσεων που ξέσπασαν μετά τον θάνατο της Μαχσά Αμινί, ενόσω βρίσκονταν υπό κράτηση για παραβίαση των «όρων ενδυμασίας» στην χώρα του Κόλπου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κομμένη στα δύο ξανά η Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου

Μενέντεζ: «Δεν αποτελεί νίκη για την Τουρκία» ο νόμος NDAA

Ένατο πακέτο κυρώσεων στη Ρωσία προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Τι απαντά η Αθήνα στην Τρίπολη για τις έρευνες νοτίως της Κρήτης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα