ΑΘΗΝΑ
09:53
|
19.04.2024
Η καταγγελία πελάτη που χρησιμοποίησε την εφαρμογή Appodixi οδήγησε τις αρχές στον εντοπισμό της απάτης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεύτερο «λουκέτο» σε πρατήριο καυσίμων στην Αγία Παρασκευή έβαλαν νωρίτερα σήμερα οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), λόγω πλαστής απόδειξης που εντοπίστηκε μέσω της εφαρμογής Appodixi για έξυπνα κινητά τηλέφωνα που είχε πελάτης του βενζινάδικου.

Οι ελεγκτές μεταβαίνοντας στο πρατήριο καυσίμων επί της οδού Αλέκου Παναγούλη 120 και  Αγγελίωνος στην Αγ. Παρασκευή, διαπίστωσαν πως αντί των 63 ευρώ που είχε πληρώσει ο πελάτης την 1η Οκτώβρη είχε διαβιβαστεί στις βάσεις δεδομένων της ΑΑΔΕ απόδειξη αξίας 20 ευρώ. Οι ελεγκτές στη συνέχεια εντόπισαν και άλλες 18 παρόμοιες περιπτώσεις παραποίησης των ποσών των αποδείξεων όπου αναγραφόταν μόλις το 1/10 της πραγματικής αξίας.

Βρήκαν ακόμα άλλες 15 περιπτώσεις, όπου η επιχείρηση δεν είχε διαβιβάσει τις εκδοθείσες αποδείξεις στις βάσεις δεδομένων της ΑΑΔΕ, μέσω του συστήματος E-SEND εισροών – εκροών. 

Πριν 10 μέρες είχε μπει «λουκέτο» σε άλλο βενζινάδικο στο Βύρωνα όταν πελάτης μέσω της εφαρμογής Appodeixi  είχε εντοπίσει απόδειξη με πλαστά στοιχεία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Από σήμερα η πληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα από τη ΔΥΠΑ

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες ξανά

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με… σκουλήκια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα