ΑΘΗΝΑ
22:42
|
25.03.2023
Οι συνταξιουχικές οργανώσεις ζήτησαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, η οποία ορίστηκε για την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με μαζική συγκέντρωση στο Σύνταγμα και πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου, έδωσαν το μήνυμά τους σήμερα οι συνταξιούχοι στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στην παραπέρα μείωση του εισοδήματος τους.

Φτάνοντας στο Μαξίμου οι συνταξιουχικές οργανώσεις ζήτησαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, η οποία τελικά ορίστηκε για την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, στις 12.30 το μεσημέρι.

«Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε», τόνισε κατά τη διάρκεια των σύντομων ομιλιών που προηγήθηκαν της πορείας, ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. «Οι λύσεις θα έρθουν με τους δικούς μας αγώνες και όχι με την εναλλαγή των κομμάτων στην κυβέρνηση», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «δεν μας κοροϊδεύουν με υποσχέσεις». «Δεν συμβιβαζόμαστε με την αθλιότητα και τα λίγα ψίχουλα που μας πετάνε», υπογράμμισε.

Στην κινητοποίηση μίλησαν ακόμα οι Ερμόλαος Λινάρδος, γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου, Αριστοτέλης Κάντας, πρόεδρος Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης, Γιώργος Πεπόνης, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΛΤΑ, Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, Σωτήρης Ραυτόπουλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΣΕ, Κώστας Τζατζάνης, πρόεδρος των Συνταξιούχων Μηχανικών και Αναγνώστης Μουμτζής, από την ΠΕΣ – ΝΑΤ.

Στο πλευρό των συνταξιούχων παραβρέθηκαν ο Χρήστος Κατσώτης, βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ του Κόμματος, καθώς και αντιπροσωπεία της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ενώ δήλωση έκανε και ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Οι συνταξιούχοι απαιτούν μεταξύ άλλων:

  • Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις τώρα. Κατώτερη σύνταξη στα 650 ευρώ από τα 384, που είναι σήμερα. Να εκδοθούν άμεσα οι συντάξεις και να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ.
  • Να δοθούν άμεσα σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά του 11μήνου, που παράνομα παρακρατούνται δίχως προαπαιτούμενα.
  • Να αποδοθεί το 0.5% του ΑΕΠ, που με νόμο έχει ψηφίσει η σημερινή κυβέρνηση και, επί τρία χρόνια, δεν το αποδίδει.
  • Να αποδοθούν τώρα οι παράνομα παρακρατημένες συνδρομές (0,20) στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, που οφείλονται από το 2018, καθώς και τα παρακρατηθέντα από τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ.
  • Να γίνει τώρα άμεσα πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία, να ανοίξουν αυτά που έχουν κλείσει. Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.
  • Να καταργηθεί η αντεργατική-αντιλαϊκή-αντιασφαλιστική νομοθεσία και η φοροληστεία.
  • Να ανακεφαλαιοποιηθούν τα ασφαλιστικά ταμεία.
  • Να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο, εκτός της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Φωτ.: 902.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

200+2 χρόνια Ελεύθεροι Πολιορκημένοι

ΗΠΑ: Έκρηξη σε σοκολατοβιομηχανία της Πενσιλβάνια

ΜέΡΑ25 Θεσσαλονίκης: Συζήτηση για τους Ανοιχτούς Δημόσιους Χώρους

Γαλλία: Συγκρούσεις της αστυνομίας με διαδηλωτές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα