ΑΘΗΝΑ
18:43
|
25.03.2023
Σύμφωνα με τον Μάρκος, οι Φιλιππίνες έχουν ανάγκη τις εισαγωγές ρωσικών καυσίμων. Προτείνει επαναπροσέγγιση με τη στρατιωτική κυβέρνηση της Μιανμάρ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με το Reuteurs, o Πρόεδρος των Φιλιππίνων, Φέρντιναντ Μάρκος Τζούνιορ ανέφερε, σήμερα, ότι η χώρα του ίσως να χρειαστεί να στραφεί στη Ρωσία για την αγορά ορυκτών καυσίμων, αντιστεκόμενος στις πιέσεις εκ μέρους των δυτικών συμμάχων του να διακόψει τις συναλλαγές με τη Μόσχα.

«Αναπτύσσουμε μια πολύ ισορροπημένη προσέγγιση, καθώς, η αλήθεια είναι, θα πρέπει ίσως να έρθουμε σε συμφωνία με τη Ρωσία για καύσιμα και λιπάσματα», δήλωσε ο Μάρκος. Η άνοδος του πληθωρισμού έχει επηρεάσει και τις Φιλιππίνες.

Παρότι αμυντικός σύμμαχος των ΗΠΑ, οι Φιλιππίνες δεν έχουν επιβάλει ακόμη καθόλου κυρώσεις στη Ρωσία.

Επιπλέον, ο Μάρκος Τζούνιορ, αναφέρθηκε στη Βόρειο Κορέα και στα ζητήματα που αφορούν την τεταμένη κατάσταση γύρω από την Ταϊβάν, σχολιάζοντας πως η κυβέρνησή του θα ήθελε να έχει καθοδηγητικό ρόλο στις προσπάθειες για ειρήνη στην περιοχή.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στη Μυανμάρ, ο Μάρκος δήλωσε πως προτίθεται να προτείνει στην ερχόμενη συνάντηση της Ένωσης Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN), μια νέα προσέγγιση, η οποία θα μπορούσε να περιλαμβάνει και μια περισσότερο άμεση εμπλοκή της στρατιωτικής κυβέρνησης της χώρας.

Ο Μάρκος δήλωσε πως «είναι η ώρα να μορφοποιήσουμε ορισμένες συγκεκριμένες προτάσεις για το τι μπορούμε να κάνουμε, έστω και για να φέρουμε τουλάχιστον αντιπροσώπους της στρατιωτικής κυβέρνησης στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Η στρατιωτική κυβέρνηση της Μυανμάρ έχει αποβληθεί από τις περιφερειακές συνόδους κορυφής, καθότι δεν εφάρμοσε το σχέδιο ειρήνευσης 5 σημείων, που συμφώνησε με την ASEAN τον περσινό Απρίλιο. Η στρατιωτική κυβέρνηση δήλωσε πως προτίθεται να συμβαδίσει με το σχέδιο, ωστόσο δε θα δεχθεί να ξεκινήσει διαδικασίες διαλόγου με τη φιλο-δημοκρατική αντιπολίτευση, την οποία ονομάζει “τρομοκράτες”.

Σήμερα, η Καμπότζη, η οποία έχει τώρα την προεδρεία της ASEAN, επιβεβαίωσε στο Reuteurs πως εστάλη στη στρατιωτική κυβέρνηση της Μυανμάρ αίτημα να υποδείξει κάποιο μη-πολιτικό πρόσωπο, το οποίο θα εκπροσωπήσει τη χώρα στην επόμενη σύνοδο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο κ. Παπαθανάσης δεν ξέρει πως ρυθμίστηκαν χρέη 1,8 εκατ. – Νέος «Πάτσης»

Η Ρωσία ζητά τη δίωξη των Ισραηλινών που επιτέθηκαν στην Εκκλησία της Γεθσημανή

Η Βρετανία θα ανακοινώσει σύντομα νέο σχέδιο στέγασης μεταναστών

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν-Ερντογάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα