ΑΘΗΝΑ
22:51
|
09.05.2024
Το ξέσπασμα είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό για τους υπερπλήρεις καταυλισμούς εκτοπισμένων που έχουν μικρή πρόσβαση σε καθαρό νερό και προϊόντα υγιεινής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το υπουργείο Υγείας της Συρίας κατέγραψε 39 θανάτους από χολέρα και σχεδόν 600 κρούσματα σε ένα ξέσπασμα που εξαπλώνεται στη ρημαγμένη από τον πόλεμο χώρα, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να κάνει λόγο για κατάσταση που εξελίσσεται ανησυχητικά στις πληγείσες περιοχές και επεκτείνεται και σε άλλες.

Τα κρούσματα που φτάνουν έως τώρα τα 594, έχουν καταγραφεί σε 11 από τις 14 επαρχίες της χώρας, με τα περισσότερα να εντοπίζονται στην βόρεια επαρχία του Χαλεπίου, στην πρώτη εδώ και πάνω από μια δεκαετία μεγάλη επιδημία της νόσου στην χώρα.

Η ασθένεια επιστρέφει για πρώτη φορά από το 2009 στη Συρία, όπου σχεδόν τα δύο τρίτα των σταθμών επεξεργασίας νερού, τα μισά αντλιοστάσια και το ένα τρίτο των δικτύων παροχής νερού έχουν υποστεί ζημιές, λόγω των εχθροπραξιών, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

Η πηγή της επιδημίας πιστεύεται ότι είναι ο ποταμός Ευφράτης που έχει μολυνθεί από λύματα, με την μειωμένη ροή νερού λόγω της ξηρασίας, την αύξηση της θερμοκρασίας και τα φράγματα που κατασκεύασε η Τουρκία, να έχουν επιδεινώσει το πρόβλημα, καθώς, παρά τη μόλυνση, πάνω από πέντε εκατομμύρια από τους περίπου 18 εκατομμύρια κατοίκους της Συρίας βασίζονται στον Ευφράτη για το πόσιμο νερό τους, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Πηγή: AFP

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Ένας νεκρός και μία τραυματίας από ένοπλη επίθεση στον Βύρωνα

Ενθουσιασμός για την εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι στη Eurovision

Πεθαίνοντας μόνος σε ένα παγκάκι στην Πανόρμου…

Εργατικό δυστύχημα στην Ορεστιάδα: Νεκρός 50χρονος που καταπλακώθηκε από μηχάνημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα