ΑΘΗΝΑ
10:49
|
20.04.2024
Οι ένοπλοι εισέβαλαν στο Δημαρχείο του Σαν Μιγκέλ Τοτολοπάν και το γάζωσαν με σφαίρες. Ύποπτη για την επίθεση η συμμορία «Λος Τεκιλέρος».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένοπλοι δολοφόνησαν τον Δήμαρχο μιας μικρής πόλης στο νοτιοδυτικό Μεξικό και τουλάχιστον 17 ανθρώπους ακόμη. Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι ένοπλοι εισέβαλαν στο Δημαρχείο της πόλης Σαν Μιγκέλ Τοτολοπάν το μεσημέρι της Τετάρτης 5 Οκτωβρίου. Φωτογραφίες και βίντεο που έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν το Δημαρχείο γαζωμένο από σφαίρες.

Το κόμμα PRD του δολοφονημένου δημάρχου Κονράντο Μεντόζα Αλμέδα καταδίκασε την «άνανδρη» επίθεση και ζήτησε από την ηγεσία του Μεξικού να οδηγήσει τους δράστες ενώπιον της Δικαιοσύνης. 

Οι υποψίες για τη δολοφονική επίθεση στο Σαν Μιγκέλ Τοτολοπάν πέφτουν στην εγκληματική οργάνωση «Λος Τεκιλέρος». Λίγο πριν από την επίθεση κυκλοφόρησε βίντεο, στο οποίο μέλη αυτής της συμμορίας ανακοίνωναν την επιστροφή τους στην περιοχή.

Ανάμεσα στα δεκάδες θύματα είναι αστυνομικοί και δημοτικοί υπάλληλοι. Νεκρός είναι επίσης ο πατέρας του Δημάρχου, Χουάν Μεντόζα Ακόστα, ο οποίος είχε επίσης διατελέσει δήμαρχος της εν λόγω μικρής πόλης. Ο πατέρας του Δημάρχου εκτελέστηκε στο σπίτι του πριν από την έφοδο των ενόπλων στο Δημαρχείο.

Πληροφορίες από τα τοπικά ενημέρωσης αναφέρουν ότι οχήματα μεγάλου κυβισμού μπλόκαραν τον δρόμο που οδηγεί στο Σαν Μιγκέλ Τοτολοπάν για να εμποδίσουν τις δυνάμεις ασφαλείας να φτάσουν στην πόλη.

Το Σαν Μιγκέλ Τοτολοπάν βρίσκεται στην «καρδιά» της περιοχής Τιέρα Καλιέντε, στην οποία δρουν ορισμένα από τα πλέον διαβόητα καρτέλ ναρκωτικών του δυτικού Μεξικού. Οι μεταξύ τους μάχες για τον έλεγχο της διακίνησης ναρκωτικών κατά μήκος της ακτογραμμής του Ειρηνικού είναι καθημερινές.

Μετά την επίθεση, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας του Μεξικού ανακοίνωσε την ανάπτυξη δυνάμεων του στρατού και του πολεμικού ναυτικού για τον εντοπισμό των δραστών. Η κυβερνήτης της πολιτείας Γκουερέρο, Εβελίν Σαλγκάδο Πινέδα, εξέφρασε τη θλίψη της για τους θανάτους των 18 ανθρώπων στο Σαν Μιγκέλ Τοτολοπάν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στο Πέραμα

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα