ΑΘΗΝΑ
07:55
|
20.04.2024
Ενδέχεται κάποιοι καταναλωτές να χρειαστεί να υπομείνουν διακοπές ρεύματος για «προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η εταιρεία National Grid, που είναι υπεύθυνη για τη διανομή ηλεκτρικού ρεύματος και αερίου στη Μεγάλη Βρετανία, ανακοίνωσε σήμερα σενάρια τα οποία περιλαμβάνουν αναγκαστικές διακοπές της ηλεκτροδότησης κατά τη διάρκεια του φετινού χειμώνα.

Τα σενάρια περιλαμβάνουν και το ενδεχόμενο οι καταναλωτές να αντιμετωπίζουν τρίωρες διακοπές ρεύματος, για τις οποίες θα ενημερώνονται μια μέρα νωρίτερα, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας περιορισμού της συνολικής κατανάλωσης της χώρας κατά 5%.

Η Βρετανία, όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, κατά τους χειμερινούς μήνες εξαρτάται από μονάδες ηλεκτροπαραγωγής που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο και από εισαγωγές ρεύματος.

Σύμφωνα με τη National Grid, σε περίπτωση όπου οι εισαγωγές ηλεκτρικού ρεύματος από την Ευρώπη είναι μειωμένες και εάν οι προμήθειες φυσικού αερίου είναι ανεπαρκείς για τη λειτουργία των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, κάποιοι καταναλωτές θα πρέπει να υπομείνουν διακοπές ρεύματος για «προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα», προκειμένου να «διασφαλιστεί η σφαιρική ασφάλεια και ακεραιότητα του συστήματος ηλεκτροδότησης ολόκληρης της Μεγάλης Βρετανίας».

Τον επόμενο μήνα, η εταιρεία θα δημοσιοποιήσει ένα πλάνο κινήτρων εθελοντικής μείωσης της κατανάλωσης ρεύματος. Στόχος είναι η κατανάλωση ρεύματος να περικοπεί κατά 2 GW κατά τις ώρες αιχμής.

Τα σενάρια που δημοσίευσε η εταιρεία είναι τα εξής:

Κατά το πρώτο σενάριο, η Μεγάλη Βρετανία θα παράξει 3,7 GW περισσότερα από αυτά που χρειάζεται για να καλύψει τις ανάγκες της.

Στο δεύτερο σενάριο, όπου έχει παρουσιαστεί έλλειψη φυσικού αερίου, οφειλόμενη στην επιδείνωση των σχέσεων με τη Ρωσία, οι εισαγωγές ηλεκτρισμού από τη Γαλλία, το Βέλγιο και την Ολλανδία σταματούν για ολόκληρο το χειμώνα. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ξεκινήσουν να λειτουργούν οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής που χρησιμοποιούν γαιάνθρακα και να ενεργοποιηθούν τα κίνητρα εθελοντικής μείωσης της κατανάλωσης.

Σε ένα τρίτο σενάριο, όπου οι ελλείψεις φυσικού αερίου αποστερούν 10 GW παραγόμενης από αέριο ηλεκτρικής ενέργειας, τότε θα χρησιμοποιηθούν οι αναγκαστικές διακοπές ηλεκτροδότησης σε ορισμένους καταναλωτές.

Οι διακυμάνσεις του καιρού αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρόλο το φετινό χειμώνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα