ΑΘΗΝΑ
23:25
|
17.05.2024
Πρώην αστυνομικός σκότωσε και μαχαίρωσε τουλάχιστον 34 παιδιά και ενήλικες. Άγνωστα ακόμα τα κίνητρα της επίθεσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πρώην αστυνομικός άνοιξε πυρ σε κέντρο προσχολικής αγωγής της Ταϊλάνδης και σκότωσε τουλάχιστον 38 παιδιά και ενήλικες.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο δράστης της επίθεσης στη Νονγκ Μπούα Λαμπού, στα βορειοοανατολικά της Ταϊλάνδης, διέφυγε από τον παιδικό σταθμό με αυτοκίνητο. Στη συνέχεια βρέθηκε νεκρός. Μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο δράστης πρώτα σκότωσε τη σύζυγο και το παιδί του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Η αστυνομία επιβεβαίωσε τη δημοσιογραφική πληροφορία.

Ο δράστης σκότωσε και μαχαίρωσε τα θύματά του. Δεκάδες είναι οι τραυματίες. Την ώρα της επίθεσης εντός του παιδικού σταθμού βρίσκονταν τουλάχιστον 30 παιδιά. Ο δράστης πυροβόλησε αρχικά μέλη του προσωπικού του σταθμού, ανάμεσά τους μια έγκυο γυναίκα οκτώ μηνών.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), επικαλούμενο δήλωση ανώτατου αστυνομικού  αξιωματούχου της επαρχίας Νονγκ Μπούα Λαμπού, μετέδωσε ότι τα νεκρά παιδιά είναι τουλάχιστον 22. Τρία από τα νεκρά παιδιά ήταν ηλικίας δύο ετών, δήλωσε στο Reuters αστυνομικός. Οι ενήλικες νεκροί είναι 12.

Η αστυνομία αμέσως εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό και κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης σήμανε συναγερμό προς όλες τις διωκτικές υπηρεσίες για τον εντοπισμό του πρώην αστυνομικού.

Προς το παρόν είναι άγνωστο το κίνητρο της επίθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ταϊλάνδη ο εν λόγω αστυνομικός είχε προσφάτως αποπεμφθεί από το αστυνομικό σώμα.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Πραγιούθ Τσαν-ότσα εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων αυτής της «σοκαριστικής» τραγωδίας.

Αυτό είναι ο δράστης

Πριν από λίγο η αστυνομία της Ταϊλάνδης ανήρτησε στη σελίδα της στο Facebook φωτογραφία του 34χρονου δράστη. Πρόκειται για τον πρώην αστυνομικό Panya Kamrab, ο οποίος διέφυγε από τον παιδικό σταθμό με ένα λευκό φορτηγάκι.  

Οι μαζικές επιθέσεις είναι σπανιότατες στην Ταϊλάνδη. Ωστόσο, το 2020 ένας στρατιώτης είχε σκοτώσει 21 ανθρώπους και είχε τραυματίσει δεκάδες σε επίθεση σε τέσσερις τοποθεσίες στην πόλη Nakhon Ratchasima.

Είχε δηλώσει ότι το έκανε γιατί ήταν εξοργισμένος με την αποτυχία μιας συμφωνίας για ακίνητα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

Κατεδάφισαν στο Κίεβο ναό της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ η ορφανή αρκουδίτσα Μάρθα

Αττική: Σύλληψη 52χρονου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα