ΑΘΗΝΑ
13:49
|
26.04.2024
Σε ψηφοφορία τίθεται από σήμερα και ως τις 2 Νοέμβρη πρόταση της διοίκησης του μεγάλου συνδικάτου νοσηλευτών στη Βρετανία, «Βασιλικό Κολέγιο Νοσηλευτών».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ψηφοφορία τίθεται από σήμερα και ως το μεσημέρι της 2ας Νοέμβρη πρόταση της διοίκησης του μεγάλου συνδικάτου νοσηλευτών στη Βρετανία, «Βασιλικό Κολέγιο Νοσηλευτών» (Royal College of Nursing) για απεργιακές κινητοποιήσεις με κεντρικά αιτήματα μισθολογικές αυξήσεις 5% πάνω από τον πληθωρισμό και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων στα νοσοκομεία που έχουν επιδεινωθεί δραματικά από τις πολυετείς περικοπές των κρατικών δαπανών στην υγεία, τον περιορισμό των προσλήψεων νέου προσωπικού και την διετή περίοδο πανδημίας.

Είναι η πρώτη φορά στην 106χρονη ιστορία του συνδικάτου που κατεβαίνει πρόταση για μαζική απεργία μεταξύ των 300.000 μελών του συνδικάτου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC στην ψηφοφορία συμμετέχουν και τα 380.000 μέλη του συνδικάτου UNISOM (στα οποία συμπεριλαμβάνονται 50.000 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες).

Η πρόταση για απεργία αφορά τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας Αγγλίας, Ουαλίας και Σκωτίας.

Εδώ και μήνες σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο πραγματοποιούν απεργίες εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στις μεταφορές, στις συγκοινωνίες, στα λιμάνια, στις ταχυδρομικές υπηρεσίες. Από τον χορό των κινητοποιήσεων και των απεργιών δεν λείπουν ούτε οι δικηγόροι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ουκρανία: Συνελήφθη ο υπουργός Γεωργίας για υπόθεση διαφθοράς

Σι Τζινπίνγκ: Η Γη είναι αρκετά μεγάλη για την Κίνα και τις ΗΠΑ

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»

Κλονίζεται ο Ερντογάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα