ΑΘΗΝΑ
14:47
|
18.05.2024
Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε βάρος του 14χρονου τότε, Άντονι Ραπ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ενώπιον της δικαιοσύνης οδηγείται σήμερα ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, Κέβιν Σπέισι, για υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης σε βάρος ανήλικου αγοριού πριν από 36 χρόνια. Η αγωγή, η οποία θα εκδικαστεί σε Περιφερειακό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης, κατατέθηκε από τον ηθοποιό Άντονι Ραπ, ο οποίος υποστηρίζει ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από τον Κέβιν Σπέισι σε ένα πάρτι το 1986, όταν ήταν 14 ετών. Ο 51χρονος σήμερα Ραπ ζητά αποζημίωση ύψους 40 εκατομμυρίων δολαρίων και την τιμωρία του 63χρονου ηθοποιού, που εμμένει στην αθωότητά του.

Οι δικηγόροι του Σπέισι παραδέχονται ότι ο Ραπ ήταν στο σπίτι του Σπέισι (τότε 26-27 ετών) στο Μανχάταν την εν λόγω νύχτα και παραδέχονται ότι ο πελάτης τους είχε σωματική επαφή με τον ανήλικο. Τονίζουν όμως, ότι το άγγιγμα δεν ήταν σεξουαλικό, διήρκεσε λιγότερο από ένα λεπτό και ότι ο Ραπ κατάφερε να απεμπλακεί από την επαφή με τον Σπέισι χωρίς καμία αντίσταση.

Ο πρωταγωνιστής της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς «House of Cards» κατηγορείται για επίθεση, κακοποίηση, αλλά και σκόπιμη πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας. Σε βάρος του εκκρεμεί άλλη μία υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι κατηγορίες αφορούν τρεις άνδρες, ηλικίας σήμερα από 30 έως 40 ετών, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι δέχτηκαν επίθεση, την περίοδο που ο Αμερικανός ηθοποιός ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Old Vic στο Λονδίνο.

Ο Άντονι Ραπ σήμερα πρωταγωνιστεί στη σειρά επιστημονικής φαντασίας Star Trek: Discovery

Σε δημοσίευμα τον Οκτώβριο του 2017 στον ιστότοπο Buzzfeed ο Άντονι Ραπ είχε δηλώσει: «Είχα πλήρη επίγνωση ότι προσπαθούσε να συνευρεθεί σεξουαλικά μαζί μου». Την επομένη της δημοσίευσης του άρθρου ο Κέβιν Σπέισι είχε γράψει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Αν όντως έκανα αυτά που περιγράφει, του οφείλω μια ειλικρινή συγγνώμη για την ανάρμοστη λόγω μέθης συμπεριφορά μου. Και λυπάμαι πολύ για τα συναισθήματα που περιγράφει ότι κουβαλούσε μαζί του όλα αυτά τα χρόνια».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

‘Ενταση τα ξημερώματα στα Εξάρχεια

Μαδρίτη: Η Αγιούσο κήρυξε σταυροφορία ενάντια στις φοιτητικές κινητοποιήσεις για τη Γάζα

Επικεφαλής IRNA news: Τα ανεξάρτητα ΜΜΕ να γίνουν η φωνή της Γάζας

Blockout2024: «Χτυπήστε τους εκεί που πονάνε»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα