ΑΘΗΝΑ
00:46
|
10.12.2022
«Παρ’ ότι καταργήθηκε κάθε περιοριστικό μέτρο, συνεχίζεται πάνω από ένα χρόνο η αδικία για τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί», λέει η ΠΟΕΔΗΝ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που έχει καλεστεί από την ΠΟΕΔΗΝ, βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 9 το πρωί, έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου εκδικάζεται για δεύτερη φορά η προσφυγή της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, για την άρση των αναστολών εργασίας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ «το μέτρο ελήφθη την 1η Σεπτεμβρίου 2021 για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας προς αποφυγή της ενδονοσοκομειακής διασποράς του κορωνοϊού όπως προέτασσε η Νομοθετική Ρύθμιση. Παρ’ ότι καταργήθηκε κάθε περιοριστικό μέτρο, συνεχίζεται πάνω από ένα χρόνο το άδικο αυτό μέτρο για τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, χωρίς υγειονομικό όφελος. Αντιθέτως τώρα πια έχει μόνο υγειονομικό κόστος με δεδομένο ότι για χρονικά διαστήματα στερείται το ΕΣΥ τις υπηρεσίες 7.000 υγειονομικών».

Επίσης η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι οι υγειονομικοί για όσο χρόνο βρίσκονται σε αναστολή λαμβάνουν μηδενικό μισθό όταν με βάση το πειθαρχικό δίκαιο των Δημοσίων υπαλλήλων όσοι έχουν διαπράξει κακουργηματικές πράξεις και βρίσκονται σε αναστολή εργασίας λαμβάνουν το 50% του μισθού τους.
Εξάλλου το Διοικητικό Εφετείο δικαίωσε υγειονομικούς σε αναστολή στο σκέλος της καταβολής του 50% του μισθού τους.

Η ΠΟΕΔΗΝ εκτιμά πως με βάση το σκεπτικό της πρώτης αρνητικής απόφασης του Συμβούλιου της Επικρατείας, τώρα θα υπάρξει θετική έκβαση με δεδομένο ότι εκλείπουν όλοι οι λόγοι που επικαλείται.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επιστρέφουν στις θέσεις τους από 1/1/23 οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Ένταση από επίσκεψη της δημάρχου Παρισιού σε καταυλισμό Αφγανών

Νέο βομβαρδισμός συνοικιών του Ντονιέτσκ

Εκτός ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ η Εύα Καϊλή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα