ΑΘΗΝΑ
19:08
|
26.04.2024
Ανοίγουν οι πόρτες ομοσπονδιακών φυλακών για χιλιάδες Αμερικανούς που έχουν καταδικαστεί σε φυλάκιση για «απλή κατοχή» μαριχουάνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανοίγουν οι πόρτες ομοσπονδιακών φυλακών για χιλιάδες Αμερικανούς που έχουν καταδικαστεί σε φυλάκιση για «απλή κατοχή» μαριχουάνας μετά την χάρη που τους έδωσε απόψε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

«Πάρα πολλές ζωές αναποδογυρίστηκαν εξαιτίας της αποτυχημένης μας προσέγγισης στο θέμα της μαριχουάνας» είπε ο Πρόεδρος Μπάιντεν , προσθέτοντας πως τώρα «ήρθε η ώρα να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα».

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, κανένας πλέον δεν θα είναι σε ομοσπονδιακές φυλακές για «απλή κατοχή» μαριχουάνας, ενώ θα «καθαρίσει» το ποινικό τους μητρώο εφόσον έχουν καταδικαστεί για αυτό το αδίκημα ώστε να μην έχουν πλέον εμπόδια προβλήματα κατά την ανεύρεση εργασίας , στέγης ή ευκαιριών στην εκπαίδευση».

Αμερικανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι ξεκαθάρισαν ότι η προεδρική χάρη δεν καλύπτει τις περιπτώσεις καταδικασθέντων για κατοχή άλλων ναρκωτικών, ή για περιπτώσεις που αφορούν την παραγωγή ή επεξεργασία μαριχουάνας με σκοπό τη διανομή. Εξαιρούνται επίσης από την προεδρική χάρη αλλοδαποί που ήταν στις ΗΠΑ παράνομα τη στιγμή της σύλληψής τους για κατοχή μαριχουάνας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης κατά του αρχαιοφύλακα μετά τις καταγγελίες

Δολοφονία στου Ρέντη: Ελεύθεροι οι 7 κατηγορούμενοι

Τον Ερντογάν σουλτάνο αποδομεί ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα