ΑΘΗΝΑ
18:24
|
20.04.2024
Επιπλέον, η Ματβιιτσούκ πρότεινε τη συγκρότηση ενός διεθνούς δικαστηρίου, το οποίο θα δικάσει τους Πούτιν και Λουκασένκο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρόεδρος της Νορβηγικής Επιτροπής Νόμπελ, Μπέριτ Ρέις-Άντερσεν, όταν ερωτήθηκε αν το φετινό νόμπελ ειρήνης αποτελεί μια βράβευση που θέλει να στείλει ένα μήνυμα προς τον Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ότι το φετινό νόμπελ ειρήνης «δεν είναι ένα βραβείο εναντίον κάποιου, αλλά ένα βραβείο υπέρ των θετικών δράσεων».

Σε μία λιγότερο μετριοπαθή γραμμή κινήθηκε, ωστόσο, με ανάρτησή της λίγο μετά την απονομή του Νόμπελ, η επικεφαλής του Κέντρου για τις Πολιτικές Ελευθερίες, Αλεξάνδρα Ματβιιτσούκ.

Επ’ αφορμής της απονομής του Νόμπελ Ειρήνης στη ΜΚΟ της οποίας ηγείται, η Ματβιιτσκούκ δημοσίευσε μία ανάρτηση στο facebook, στην οποία ζητά τον αποκλεισμό της Ρωσίας από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για λόγους «συστηματικής παραβίασης του καταστατικού του».

Επιπλέον, η Ματβιιτσούκ πρότεινε τη συγκρότηση ενός διεθνούς δικαστηρίου, το οποίο θα δικάσει για εκλήματα πολέμου τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Зараз говорять армії, тому що раніше голоси правозахисників у нашому регіоні не було чути. Можливо, нас слухали на…

Posted by Olexandra Matviychuk on Friday, October 7, 2022

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμπάς: Οι Παλαιστίνιοι θα επανεξετάσουν τις σχέσεις με τις ΗΠΑ μετά το βέτο στον ΟΗΕ

Οι ΗΠΑ συμφωνούν να αποσύρουν στρατεύματα από τον Νίγηρα

Κινέζος ΥΠΕΞ: Η ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ θα διορθώσει μια ιστορική αδικία

Συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Τουρκίας και της Αιγύπτου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα