ΑΘΗΝΑ
10:02
|
23.09.2023
«Είναι επιλογή της Κυβέρνησης η εξουθένωση των γιατρών και των νοσηλευτών, είναι επιλογή της Κυβέρνησης ή συρρίκνωση του δημόσιου νοσοκομείου, υπέρ των κλινικαρχών».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 μαζί με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Μιχάλη Κριθαρίδη και στελέχη του ΜέΡΑ25 Αλεξανδρούπολης για να συνομιλήσουν με υγειονομικούς για την κατάσταση της δημόσιας υγείας.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του νοσοκομείου ανέφεραν πως η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία είναι χειρότερη μετά την πανδημία, όπως και η λοιπή νοσηρότητα που αυξήθηκε με την πανδημία. Οι υγεινομικοί αναφέρθηκαν ακόμα στο ζήτημα των συναδέλφων τους σε αναστολή.

«Είναι ηθελημένα άστοχη η πολιτική της Κυβέρνησης στην δημόσια υγεία» επισήμανε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 και συμπλήρωσε πως δεν μπορεί πραγματικά ποτέ να υπάρξει περίθαλψη με όρους αγοράς, διότι ένα σύστημα που βασίζεται στην ιδιωτική ασφάλιση είναι καταδικασμένο να αποτύχει.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε κι αυτός από την πλευρά στους υγεινομικούς σε αναστολή υπογραμμίζοντας το παράδοξο της διατήρησης των ανθρώπων αυτών σε αναστολή την ώρα που δεν υπάρχουν πλέον καθόλου υγειονομικά περιοριστικά μέτρα.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 δήλωσε: 

Σήμερα εδώ στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης διαπιστώσαμε ακριβώς τα ίδια που διαπιστώσαμε χθες στο νοσοκομείο των Σερρών, της Καβάλας. Τι είναι αυτό; Τα νοσοκομεία μας σήμερα είναι λιγότερο στελεχωμένα, είναι λιγότερο θωρακισμένα και έχουν λιγότερους ανθρώπινους και μη ανθρώπινους πόρους από ότι είχαν πριν την αρχή της πανδημίας. Αυτό είναι ένα έγκλημα αυτής της Κυβέρνησης εναντίον του ελληνικού λαού.

Οι Βρυξέλλες τους είπαν στην αρχή της πανδημίας: ξοδέψτε. Δεν θα μέτραγαν τα χρήματα αυτά στο έλλειμμα. Τι συνέβη; αστοχία; Όχι, δεν είναι αστοχία. Η εξουθένωση των νοσηλευτών που δεν έχουν συναδέλφους να δουλέψουν.

Ένα καταπληκτικό νοσοκομείο εδώ στην Αλεξανδρούπολη, τεταρτοβάθμιο ουσιαστικά γιατί είναι και πανεπιστημιακό το οποίο μπορεί να κάνει εξειδικευμένες επεμβάσεις αλλά δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της πρωτοβάθμιας και της δευτροβαθμιας περίθαλψης.

Είναι επιλογή της Κυβέρνησης η εξουθένωση των γιατρών και των νοσηλευτών, είναι επιλογή της Κυβέρνησης ή συρρίκνωση του δημόσιου νοσοκομείου, υπέρ των κλινικαρχών, υπερ της ρευστοποίησης της μισθωτής εργασίας. Οι άνθρωποι αυτοί σε λίγο θα δουλεύουν με ατομικές συμβάσεις, θα μπουν ιδιώτες στο νοσοκομείο, θα σταματήσει να είναι αποκλειστική η απασχόληση των γιατρών που σημαίνει ότι θα σας στέλνουν το απόγευμα στα ιατρεία τους, κατάργηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Η Μητσοτάκης Α.Ε. λειτουργώντας ως εντολοδόχοι των κλινικαρχών και του μεγάλου κεφαλαίου συρρικνώνει τη δημόσια υγεία. Και αυτό έχει μεγάλη σημασία γιατί όσο πλούσιος και αν είσαι αν έρθεις για μια δουλειά στην Αλεξανδρούπολη, στο Διδυμότειχο αν πάθεις μια ανακοπή καρδιάς εδώ θα έρθεις να γιατρευτείς. Και αυτό το νοσοκομείο δεν θα έχει τους πόρους να σε γιατρέψει. Πρόκειται για ένα έγκλημα το οποίο είναι σχεδιασμένο από την Μητσοτάκης Α.Ε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ξηλώθηκε» η εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού που εξήγγειλε «κυνήγι προπαγανδιστών»

Η Αμερικανίδα εκπρόσωπος των ουκρανικών Δυνάμεων Εδαφικής Άμυνας παύθηκε μία βδομάδα μετά την ανάρτηση του επίμαχου βίντεο. Της παύσης της προηγήθηκαν ερωτήσεις Αμερικανού Γερουσιαστή.
ΣΥΝΑΦΗ

Μπομπ… ο μάστορας της διαφθοράς – Κατηγορητήριο 39 σελίδων για Μενέντεζ

Θεσσαλονίκη: Νεκρός 68χρονος στην παραλία Ασπροβάλτας

Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου

Κεντροαφρικανική Δημοκρατία: Ο πρώην πρόεδρος καταδικάστηκε ερήμην σε ισόβια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα