ΑΘΗΝΑ
19:05
|
16.04.2024
Εντός του Οκτωβρίου θα επανεξεταστεί και το καθεστώς της αναστολής για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, είπε ο υπουργός Υγείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προς επίλυση οδηγείται το θέμα με τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, καθώς στόχος είναι να σβηστούν τα πρόστιμα, εφόσον εμβολιάστηκαν μετέπειτα, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σήμερα μιλώντας στην πρωινή ζώνη του ANT1.

Ο υπουργός είπε ότι η διαγραφή προστίμου αφορά περίπου 300.000 πολίτες, οι οποίοι τελικά έκαναν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Εφόσον οι άνθρωποι αυτοί είχαν πληρώσει το πρόστιμο, τα χρήματά τους θα τους επιστραφούν αφού λυθεί το τεχνικό ζήτημα σε συνεργασία με του υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Πλεύρης πρόσθεσε επίσης πως πλέον έχει εμβολιαστεί το 80% των πολιτών που είναι άνω των 60 ετών, ενώ υπάρχει και ενδιαφέρον για τα επικαιροποιημένα εμβόλια.

Για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που έχουν τεθεί σε καθεστώς αναστολής, ο υπουργός Υγείας επανέλαβε την προσωπική του άποψη ότι «δεν έχουν θέση στο σύστημα υγείας, διότι δεν πιστεύουν στην επιστήμη», αλλά ανέφερε πωςεντός του μήνα θα επανεξεταστεί το θέμα, υπό το πρίσμα των νέων επιδημιολογικών δεδομένων.

«Αν δεν επιστρέψουν άμεσα, πάμε για μετά τις 31 Δεκεμβρίου για επανεξέταση της υπόθεσης», σχολίασε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην 24ωρη απεργία όλων των ΜΜΕ

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Νόνη Δούνια: Μαθαίνεις διπλωματία μέσω… υποκριτικής

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα