ΑΘΗΝΑ
16:01
|
18.05.2024
Τα θύματα ήταν μόλις 14 ετών και 17 ετών. Οι Ισραηλινοί στρατιώτες τα σκότωσαν σε συγκρούσεις που ξέσπασαν μετά από εισβολές και επιθέσεις Εβραίων εποίκων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με μία σφαίρα στο μέτωπο Ισραηλινοί στρατιώτες δολοφόνησαν απόψε δύο Παλαιστίνιους έφηβους στη διάρκεια συγκρούσεων που σημειώθηκαν μετά από επιθέσεις Εβραίων εποίκων και επιχειρήσεις του στρατού κατοχής.

Πρώτος έπεσε νεκρός ένας 14χρονος στη διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν στην Καλκίγια της βόρειας Δυτικής Όχθης.

Image

Η δικαιολογία του ισραηλινού κατοχικού στρατού για τη δολοφονία του εφήβου ήταν πως ο 14χρονος πέταξε προς τη μεριά στρατιωτών μία βόμβα μολότοφ.

Το θύμα λεγόταν Αντίλ Νταούντ και ήταν κάτοικος της Καλκίγια. Στη διάρκεια των ίδιων συγκρούσεων τραυματίστηκαν πάνω από 12 νεαροί Παλαιστίνιοι.

Ώρες πριν τις συγκρούσεις στην Καλκίγια, οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις ανακοίνωσαν τη σύλληψη ενός νεαρού Παλαιστίνιου στη Ναμπλούς με την κατηγορία πως τοποθέτησε εκρηκτικό μηχανισμό σε βενζινάδικο.

Η δολοφονία του 17χρονου Παλαιστίνιου

Λίγες ώρες αργότερα, ο ισραηλινός στρατός σκότωσε έναν ακόμη Παλαιστίνιο έφηβο στο χωριό αλ Μάζραα αλ Γαρμπίγια,  βορειοδυτικά της Ραμάλας στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Το θύμα είναι ο 17χρονος Μαχντί Λαντάντου που σκοτώθηκε στη διάρκεια συγκρούσεων με τον ισραηλινό στρατό στη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκαν πάνω από 50 Παλαιστίνιοι.

Αφορμή για τις συγκρούσεις έδωσαν οι πρότερες βάρβαρες επιθέσεις σε σπίτια και περιουσίες Παλαιστινίων από Εβραίους έποικους που έδρασαν υπό την πλήρη προστασία του ισραηλινού στρατού κατοχής.

Ο ισραηλινός στρατός έχει δολοφονήσει με παρόμοιο τρόπο και σε ανάλογες «συγκρούσεις» μετά την έναρξη εισβολών σε προσφυγικούς καταυλισμούς ή παλαιστινιακά χωριά της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης πάνω από 110 Παλαιστίνιους από την αρχή του χρόνου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι φοιτητές της Χιλής απαιτούν από την κυβέρνηση να διακόψει τις σχέσεις με το Ισραήλ

Βίαιες διαδηλώσεις μαίνονται στη Νέα Καληδονία

‘Ενταση τα ξημερώματα στα Εξάρχεια

Σλοβακία: Η κατάσταση της υγείας του Φίτσο είναι σταθερή αλλά σοβαρή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα