ΑΘΗΝΑ
00:45
|
25.04.2024
Συζητούν ακόμα στην Αθήνα - Αρνητικό το υπουργείο στην οριζόντια μείωση, λόγω της ενεργειακής κρίσης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χωρισμένη στα δύο η Ελλάδα σε λίγα 24ωρα για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων. Παρά την άρνηση της κυβέρνησης να θέσει οριζόντια μέτρα για το ωράριο των καταστημάτων, λόγω της ενεργειακής κρίσης, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προχώρησε στην ανακοίνωση μειωμένου ωραρίου από την ερχόμενη Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης, το νέο ωράριο στα καταστήματα του δήμου της πόλης, το οποίο είναι προαιρετικό, θα έχει ως εξής:

  • Δευτέρα, Τετάρτη: 10:00 – 16:00
  • Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή: 10:00 – 19:00

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης:

Λόγω των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την ενεργειακή κρίση και των απρόβλεπτων δυσκολιών του επερχόμενου χειμώνα, της μείωσης του τζίρου της αγοράς και της απαίτησης της Κυβέρνησης για μείωση στην κατανάλωση ρεύματος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης αποφάσισε να προτείνει μειωμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων κατά τις απογευματινές/βραδινές ώρες.

Επισημαίνεται ότι ο περιορισμός της ενεργειακής κατανάλωσης των καταστημάτων, ήταν πρόταση που συζητήθηκε και με την Ευρωβουλευτή και Συμπρόεδρο του Intergoup “Climate Change, Biodiversity and Sustainable Development κα Μαρία Σπυράκη, κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης με θέμα «Repower EU – Μια ευκαιρία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην 86η Δ.Ε.Θ.

Συζητούν ακόμα στην Αθήνα, αρνητικό το υπουργείο

Ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας, βρίσκεται ακόμα σε συζητήσεις για το ζήτημα, ενώ άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις των εμπορικών συλλόγων άλλων πόλεων.

«Η συζήτηση αφορά μόνο το βραδινό κλείσιμο αν δηλαδή τα καταστήματα θα κλείνουν στις 8 ή στις 7 αντί να κλείνουν στις 9 όπως ισχύει έως τώρα» δήλωσε στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, επισημαίνοντας πως η συζήτηση που διεξάγεται εδώ και δύο εβδομάδες στον Σύλλογο και στα όργανα που εκπροσωπούν τον κλάδο σε τοπικό ή πανελλήνιο επίπεδο είναι δύσκολη, καθώς αφορά μία σύνθετη κατάσταση «που μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού».

«Επειδή ακριβώς δεν νομοθετώ, δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να βρεθεί με απόφαση δική μου που να καλεί τις εμπορικές επιχειρήσεις να κλείνουν νωρίτερα και το διπλανό κατάστημα να μένει ανοιχτό ή ακόμη χειρότερα να μένουν ανοιχτά όλα τα σούπερ μάρκετ ή μεγάλες αγορές ή malls ή οτιδήποτε. Θα δημιουργήσει συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και θα πρέπει μετά να τρέχουμε για να διορθώσουμε τα λάθη μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο χειμώνας θα είναι μεν δύσκολος, αλλά δεν πρέπει να κάνουμε κινήσεις που θα βλάψουν την οικονομία», ανέφερε από την πλευρά του χθες το πρωί, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης.

«Δεν πρέπει να σπρώξουμε την οικονομία σε ύφεση.. Δεν πρέπει να κάνουμε τίποτε, που θα προκάλεσε υφεσιακή τάση. Το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί, είναι οι άνθρωποι να μην έχουν χρήματα στην τσέπη τους», πρόσθεσε, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι πρόθεση της κυβέρνησης η μείωση του ωραρίου των καταστημάτων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα