ΑΘΗΝΑ
13:10
|
20.04.2024
Μέσω της εξοικονόμησης, η Γαλλία θέλει να περάσει το χειμώνα «χωρίς μπλακ-άουτ» και να «χτίσει μια πιο εγκρατή και χωρίς αποτύπωμα άνθρακα κοινωνία».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η υπουργός Ενεργειακής Μετάβασης της Γαλλίας, Ανιές Πανιέ Ρουνασέ ανακοίνωσε εχθές μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας στη χώρα.

Σύμφωνα με την υπουργό, τα φώτα στους δρόμους της Γαλλίας θα είναι αναμμένα για λιγότερο χρόνο και ο φωτισμός θα είναι λιγότερο έντονος, ενώ οι εταιρείες θα πρέπει να σβήνουν το φωτισμό για τις ώρες κατά τις οποίες τα κτίριά τους θα παραμένουν κλειστά.

Η τηλεργασία στο δημόσιο θα ενθαρρυνθεί και το επιτρεπόμενο ποσοστό χρόνου τηλεργασίας θα ανέλθει στο 15%. Οι θερμοστάτες θα πρέπει να ρυθμιστούν χαμηλότερα σε γραφεία, πισίνες και γυμναστήρια, ενώ τα γραφεία θα πρέπει να περιορίσουν και τη χρήση ζεστού νερού. Επιπλέον θα ενθαρρυνθεί η εξυπηρέτηση περισσότερων ατόμων με το ίδιο αυτοκίνητο.

Η ενεργειακή επάρκεια αποτελεί «επείγον» ζήτημα για τη Γαλλία και υπάρχει «ανάγκη για δράση», δήλωσε η Ρουνασέ.

«Η μάχη δε θα σταματήσει το χειμώνα του 2022-2023» δήλωσε και κάλεσε εταιρείες και καταναλωτές να μειώσουν την κατανάλωση κατά 10% μέχρι το 2024, με απώτερο σκόπο την επίτευξη μηδενικού αποτυπώματος άνθρακα μέχρι το 2050», ανέφερε.

Η Ρουνασέ παρουσίασε την τρέχουσα ενεργειακή κρίση ως μια «ευκαιρία» για «οικολογική μετάβαση».

Μέσα από το πλάνο εξοικονόμησης, η Γαλλία θα καταφέρει να περάσει το χειμώνα «χωρίς μπλακ-άουτ» και θα καταστεί ικανή να «χτίσει μια περισσότερο εγκρατή και χωρίς αποτύπωμα άνθρακα κοινωνία».

Την Τετάρτη, η γαλλική Ρυθμιστική Επιτροπή για την Ενέργεια (CRE), δήλωσε πως οι στρατηγικές δεξαμενές υγραερίου στη χώρα είναι γεμάτες κατά 99%, πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη πληρότητα των τελευταίων χρόνων. Σύμφωνα με την CRE, αυτό το απόθεμα αντιστοιχεί στα δύο τρίτα της χειμερινής κατανάλωσης των νοικοκυριών και των μικρών επιχειρήσεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Παρουσιάσαμε ένα ψηφοδέλτιο προοδευτικής αριστείας

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Νέα κεφαλή για πυραύλους Κρουζ δοκίμασε η Βόρεια Κορέα

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα