ΑΘΗΝΑ
03:15
|
25.04.2024
Υποθέσεις που αφορούν τον Χάντερ Μπάιντεν ερευνώνται από το 2018. Η απόφαση του εάν θα συγκροτηθεί δικογραφία εναπόκειται τώρα στον Εισαγγελέα του Ντάλαγουερ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με το CBS News, το FBI έχει συλλέξει στοιχεία που επαρκούν για να συγκροτηθεί κατηγορητήριο για φοροδιαφυγή κατά του Χάντερ Μπάιντεν. Επιπλέον, ο γιος του Αμερικανού Προέδρου ενδέχεται να κατηγορηθεί για την υποβολή μιας ψευδούς δήλωσης, προκειμένου να προβεί στην αγορά ενός πυροβόλου όπλου.

Υποθέσεις που αφορούν τον Χάντερ Μπάιντεν ερευνώνται από το 2018. Η απόφαση του εάν θα συγκροτηθεί δικογραφία εναπόκειται τώρα στον Εισαγγελέα του Ντάλαγουερ.

Δικηγόρος του Χάντερ δήλωσε πως προς ώρας δεν έχει υπάρξει κάποια σχετική ενημέρωση από τις αρχές. Ο Χάντερ έχει επανειλημμένα αρνηθεί πως παρανόμησε.

Ο 52χρονος Χάντερ Μπάιντεν είναι δικηγόρος και λομπίστας. Ως τέτοιος, έχει εργαστεί σε χώρες του εξωτερικού, όπως η Κίνα και η Ουκρανία. Σύμφωνα με την Washington Post, ομοσπονδιακοί αστυνομικοί ξεκίνησαν έρευνες για τον Χάντερ το 2018, οι οποίες αρχικά επικεντρώθηκαν στις υπερπόντιες επιχειρηματικές και συμβουλευτικές του δραστηριότητες.

Στη συνέχεια, οι έρευνες επικεντρώθηκαν περισσότερο στο κατά πόσον ο Χάντερ δήλωνε πλήρως τα εισοδήματά του, αλλά και σε κάποιες ψευδείς δηλώσεις σε μία αίτησή του για αγορά όπλου το 2018. Η συγκρότηση δικογραφίας για μια τέτοιου είδους ψευδή δήλωση συμβαίνει σπάνια στις ΗΠΑ.

Ο δικηγόρος του Χάντερ, Κρις Κλαρκ απέστειλε ανοιχτή επιστολή στο CBS, στην οποία επισήμανε ότι αναμένει από το Υπουργείο Δικαιοσύνης «να διερευνήσει διεξοδικά» τη διαρροή «και να ασκήσει δίωξη» σε όσους διέρρευσαν τις πληροφορίες σχετικά με την πρόοδο της έρευνας των υποθέσεων του πελάτη του.

Παράλληλα, κάλεσε τους αρμόδιους φορείς να λάβουν υπόψιν όχι μόνο τα αποδεικτικά στοιχεία του FBI, αλλά και τους μάρτυρες υπεράσπισης.

Επισήμανε ακόμα πως οι εισαγγελικές αρχές «δε θα πρέπει να πιεστούν, να βιαστούν ή να δεχθούν κριτική για το ότι κάνουν τη δουλειά τους».

Οι Ρεπουμπλικανοί έχουν φυσικά θέσει την υπόθεση του Χάντερ στην αιχμή του δόρατος της αντιπολίτευσής τους και ισχυρίζονται πως οι δραστηριότητες του υιού Μπάιντεν είναι ενδεικτικές ενός γενικότερου μοτίβου διαφθοράς. Έχουν, επιπλέον, ανακοινώσει πως προτίθενται να θέσουν υπό εξέταση στη Βουλή των Αντιπροσώπων την υπόθεση Χάντερ, εάν κερδίσουν την πλειοψηφία στις ερχόμενες ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσου.

Το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει για την ώρα αρνηθεί να σχολιάσει σχετικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα