ΑΘΗΝΑ
17:55
|
06.02.2023
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ εντείνει τις προσπάθειες για παράταση της συμφωνίας εξαγωγής ουκρανικών σιτηρών και πέραν του Νοέμβρη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και η ομάδα του εργάζονται για να διευρύνουν και να παρατείνουν τη συμφωνία που επιτρέπει τις εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία και εκπνέει στα τέλη Νοεμβρίου, επιβεβαίωσε απόψε ο εκπρόσωπός του Στεφάν Ντουζαρίτς.

«Οι ομάδες του γενικού γραμματέα έχουν αρχίσει εντατικές επαφές για τα θέματα αυτά. Ο Γκουτέρες και η ομάδα του εργάζονται σκληρά για να παρατείνουν και να επεκτείνουν την Πρωτοβουλία της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά. Εργάζονται επίσης με επιμονή για να άρουν τα τελευταία εμπόδια ώστε να διευκολύνουν τις εξαγωγές των ρωσικών σιτηρών και λιπασμάτων» δήλωσε ο Ντουζαρίτς, προσθέτοντας ότι ο αρμόδιος του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια Μάρτιν Γκρίφιθς και η Ρεμπέκα Γκρίνσπαν, υψηλόβαθμη αξιωματούχος του ΟΗΕ για το Εμπόριο θα ταξιδέψουν στη Μόσχα «σε περίπου μια εβδομάδα» για να συζητήσουν το θέμα με υψηλόβαθμους Ρώσους αξιωματούχους.

«Ο γενικός γραμματέας περνά πολύ χρόνο στο τηλέφωνο για την απεμπλοκή της κατάστασης σε διάφορες γραφειοκρατίες που σταματούν τη διευκόλυνση αυτού του εμπορίου ρωσικών λιπασμάτων και σιτηρών» διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος.

Οι παγκόσμιες τιμές των τροφίμων συνέχισαν να μειώνονται τον Σεπτέμβριο για έκτο συνεχόμενο μήνα, ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO).

Ωστόσο, ο δείκτης τιμών σιτηρών του FAO αυξήθηκε ελαφρά κατά 1,5% σε σύγκριση με τον Αύγουστο.

Οι διεθνείς τιμές του σιταριού κατέγραψαν άνοδο 2,2% λόγω της ανησυχίας για την ξηρασία στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αργεντινή, καθώς και της αβεβαιότητας για μια παράταση της Πρωτοβουλίας της Μαύρης Θάλασσας πέραν του Νοεμβρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αναμονή 5 μηνών για μία εξέταση στα βρετανικά νοσοκομεία

Ο Βαρουφάκης θέτει προ των ευθυνών του τον Μητσοτάκη για το αδιέξοδο στον Πολιτισμό

Κίνα: «Δικό μας» το μπαλόνι και στη Λατινική Αμερική

Τσαπανίδου για κακοκαιρία: Άξιο απορίας για τι ακριβώς «κομπάζει» ο κ. Μητσοτάκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα