ΑΘΗΝΑ
15:50
|
07.05.2024
Έκρηξη σημειώθηκε στην κομητεία Ντονεγκάλ της Ιρλανδίας χθες Παρασκευή, με αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκρηξη σημειώθηκε στην κομητεία Ντονεγκάλ της Ιρλανδίας χθες Παρασκευή, με αποτέλεσμα επτά άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Η έκρηξη έγινε περί τις 15:00 (τοπική ώρα) σε πρατήριο της αλυσίδας Applegreen στα όρια του χωριού Κρίσλα, περίπου 25 χιλιόμετρα από την κοινότητα Λέτερκενι. Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συνεχίζεται.

Ο βουλευτής του Sinn Féin Πιρς Ντόχερτι μίλησε για «καταστροφική έκρηξη» σε «πολυσύχναστη τοποθεσία».

Σε χθεσινή ανακοίνωσή της, η αστυνομία ανέφερε πως δεν είναι ακόμη σε θέση να δώσει εξηγήσεις ή λεπτομέρειες, ούτε απολογισμό των θυμάτων.

Τραυματίες διακομίστηκαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λέτερκενι, που ανακοίνωσε ότι ενεργοποίησε πρωτόκολλο για κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς εισήγαγε αρκετούς τραυματίες σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Ελικόπτερό της ιρλανδικής ακτοφυλακής που βρισκόταν σε μικρή απόσταση συνέβαλε στη διακομιδή θυμάτων, ενώ επιτόπου σπεύδει συνεργείο έρευνας και διάσωσης από τη Βόρεια Ιρλανδία.

Ο κ. Ντόχερτι, ο βουλευτής του Σιν Φέιν, ανέφερε πως η «τεράστια έκρηξη» ακούστηκε χιλιόμετρα μακριά και ώρες αργότερα, υπήρχαν ακόμη παγιδευμένοι άνθρωποι μέσα στο κτίριο, ορισμένοι από τους οποίους επικοινώνησαν με τα σωστικά συνεργεία.

Το πρατήριο, πρόσθεσε, ήταν το μόνο κατάστημα στο χωριό, στον ίδιο χώρο λειτουργούσε επίσης το ταχυδρομείο και κομμωτήριο.

«Όλοι ελπίζουμε για το καλύτερο, όμως επρόκειτο για καταστροφική έκρηξη που διέλυσε το κτίριο, όπου βρισκόταν αρκετός κόσμος εκείνη τη στιγμή», τόνισε στη δημόσια ιρλανδική τηλεόραση RTÉ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ογκώδες δέντρο έπεσε σε πολυσύχναστο δρόμο στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας – ένας νεκρός

Σταύρωση και Ανάσταση της Παλαιστίνης

139 καταδίκες της Ελλάδας για τις συνθήκες κράτησης σε φυλακές και Α.Τ.

Νότια Αφρική: Κτίριο καταρρέει, δεκάδες οι εγκλωβισμένοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα