ΑΘΗΝΑ
00:46
|
07.05.2024
Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ιαπωνίας δεν προσδιορίζει πότε είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθούν οι ασκήσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ιαπωνία και οι Ηνωμένες Πολιτείες διεξάγουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τη συμμετοχή του αμερικανικού αεροπλανοφόρου Ronald Reagan σε περιοχές γύρω από την Ιαπωνία υπό το φως των συνεχιζόμενων εκτοξεύσεων πυραύλων της Βόρειας Κορέας, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας.

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς στη θάλασσα την Πέμπτη προς την κατεύθυνση της Ιαπωνίας. Η εκτόξευση ήταν η έκτη μέσα σε 12 ημέρες και η πρώτη από τότε που η Πιονγκγιάνγκ εκτόξευσε πύραυλο μέσου βεληνεκούς πάνω από την Ιαπωνία την Τρίτη.

«Εν μέσω ενός ολοένα και πιο σοβαρού περιβάλλοντος ασφαλείας γύρω από την Ιαπωνία, συμπεριλαμβανομένων των επανειλημμένων εκτοξεύσεων βαλλιστικών πυραύλων της Βόρειας Κορέας, οι Ιαπωνικές Δυνάμεις Αυτοάμυνας και οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ διεξάγουν διμερή άσκηση», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του. Η κοινή άσκηση, στην οποία συμμετέχει ένα ιαπωνικό αντιτορπιλικό, βρίσκεται σε εξέλιξη από την 1η Οκτωβρίου, ανέφερε η δήλωση, χωρίς να προσδιορίσει πότε είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα