ΑΘΗΝΑ
20:46
|
24.05.2024
Ένα τρακτέρ είναι ένα από τα πιο περίεργα δώρα που έλαβε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος γίνεται σήμερα 70 ετών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα τρακτέρ είναι ένα από τα πιο περίεργα δώρα που έλαβε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς ο πρόεδρος της Ρωσίας, «παρίας στη Δύση» από την εισβολή του στην Ουκρανία, γίνεται σήμερα 8 Οκρωβρίου, 70 ετών.

Σύμφωνα με το BBC, του δόθηκε από τον Λευκορώσο σύμμαχό του, Αλεξάντερ Λουκασένκο, του οποίου η χώρα μπορεί να υπερηφανεύεται για τα τρακτέρ της.

Ο κ. Λουκασένκο επιβεβαίωσε την είδηση ​​καθώς επισκέφθηκε την πόλη του συμπατριώτη του ισχυρού άνδρα, την Αγία Πετρούπολη, για συνομιλίες. Ο κ. Πούτιν φιλοξενούσε άλλους ηγέτες πρώην σοβιετικών κρατών καθώς ο πόλεμος που πυροδοτήθηκε από την εισβολή του μαινόταν.

Αντιμέτωπος με επιτυχημένες ουκρανικές αντεπιθέσεις, άφησε να εννοηθεί προβλήματα αυτή την εβδομάδα, περιγράφοντας την κατάσταση στις περιοχές που προσάρτησε πρόσφατα ως «ανησυχητική».

Αλλά την Παρασκευή, οι σύμμαχοί του έδωσαν επαίνους και δώρα στον άνθρωπο που ηγήθηκε της Ρωσίας, είτε ως πρόεδρος είτε ως πρωθυπουργός, για περισσότερες από δύο δεκαετίες.

Ο κ. Λουκασένκο, ο αυτοαποκαλούμενος «τελευταίος δικτάτορας» της Ευρώπης, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία ακόμη περισσότερο από τον Ρώσο ηγέτη (από το 1994) και του οποίου η διοίκηση τελεί επίσης υπό κυρώσεις από τη Δύση, ήρθε στην Αγία Πετρούπολη με δωροεπιταγή για το όχημα της Λευκορωσίας.

Η Minsk Tractor Works είναι η ναυαρχίδα της βιομηχανίας της Λευκορωσίας.

Δεν ήταν αμέσως σαφές πώς απάντησε ο κ. Πούτιν στο δώρο με τους μεγάλους τροχούς, το οποίο έπρεπε να συναγωνιστεί με βουνά από πεπόνια και καρπούζια από τον πρόεδρο του Τατζικιστάν, Εμομάλι Ραμόν.

Ωστόσο, είναι γεγονός ότι ο κ. Πούτιν εμφανίζεται συχνά με τρακτέρ εδώ και μερικά χρόνια.

Μαζί με τα δώρα ήρθαν έπαινοι για τον κ. Πούτιν για τη «μεταμόρφωση της εικόνας της Ρωσίας, την ενίσχυση της κυριαρχίας και της αμυντικής της ικανότητας και την προστασία των εθνικών της συμφερόντων», σύμφωνα με τα λόγια του αρχηγού της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πατριάρχη Κυρίλλου.

«Ο νούμερο ένα πατριώτης στον κόσμο» ήταν ο Ραμζάν Καντίροφ, ο υποστηριζόμενος από τη Μόσχα ηγέτης της Τσετσενίας.

Πιο μακριά, αλλά αντιμετωπίζοντας παρόμοια διεθνή απομόνωση, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν συνεχάρη τον άνδρα στο Κρεμλίνο για τη «συντριβή των προκλήσεων και των απειλών των Ηνωμένων Πολιτειών».

Οι εχθροί του Πούτιν χρησιμοποίησαν ξανά την ευκαιρία των γενεθλίων του για να τον απεικονίσουν ως εγκληματία πολέμου που προσπαθεί να καταστρέψει μια άλλη χώρα καταστρέφοντας τη δική του.

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέξι Ρέζνικοβ κάλεσε τον ρωσικό στρατό να τον απορρίψει και να αρνηθεί να πολεμήσει τον πόλεμό του, λέγοντας ότι ο Πούτιν «κρύβεται σε ένα καταφύγιο αντί να στέκεται» με τους στρατιώτες του.

Ορισμένοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης παρατήρησαν την ειρωνεία του δώρου του Λουκασένκο στον κ. Πούτιν: το ταπεινό τρακτέρ έγινε ένα πρώιμο σύμβολο της ουκρανικής αντίστασης στη ρωσική εισβολή, αφού είδαν αγρότες να ρυμουλκούν εγκαταλελειμμένα στρατιωτικά οχήματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πολιτική διοίκηση στη Γάζα με αμερικανική σημαία σχεδιάζει ο Μπάιντεν

Ξαφνικό μεσανατολικό παζάρι στο γαλλικό Προεδρικό Μέγαρο

Αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από τη Ράφα ζητά το Διεθνές Δικαστήριο στη Χάγη

Επίσημη επίσκεψη Πούτιν στη Λευκορωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα