ΑΘΗΝΑ
12:20
|
13.05.2024
Αξιωματικοί της Πολιτειακής Αστυνομίας του Τέξας έχουν κληθεί να βοηθήσουν στην παροχή ασφάλειας για τη σχολική περιφέρεια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η σχολική περιφέρεια του Ουβάλντε στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών έθεσε σε αναστολή όλη την αστυνομική της δύναμη έπειτα από διαμαρτυρίες γονέων των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους στο δημοτικό σχολείο Ρομπ από τα πυρά του 18χρονου Σαλβαδόρ Ράμος στα τέλη του περασμένου Μαΐου.

Η ενοποιημένη ανεξάρτητη σχολική περιφέρεια Uvalde (UCISD) ανακοίνωσε ότι η αναστολή θα ισχύει επ’ αόριστον, προσθέτοντας ότι οι πρόσφατες εξελίξεις «αποκάλυψαν πρόσθετες ανησυχίες σχετικά με τις λειτουργίες του τμήματος». Αξιωματικοί της Πολιτειακής Αστυνομίας του Τέξας έχουν κληθεί να βοηθήσουν στην παροχή ασφάλειας για τη σχολική περιφέρεια, ανέφερε η δήλωση της UCISD.

Συνολικά δεκαεννέα παιδιά και δύο δάσκαλοι σκοτώθηκαν στην επίθεση τον περασμένο Μάιο, ενώ η αστυνομία έχει κατηγορηθεί ότι απέτυχε να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στο περιστατικό. Έρευνα του Ιουλίου για την επίθεση από το νομοθετικό σώμα του Τέξας διαπίστωσε «συστημικές αποτυχίες και εξαιρετικά κακή λήψη αποφάσεων» από όσους ενεπλάκησαν στην αντιμετώπιση του περιστατικού.

H UCISD είναι υπεύθυνη για την επίβλεψη της ασφάλειας των σχολείων στην περιοχή Uvalde, συμπεριλαμβανομένου του δημοτικού σχολείου Ρομπ. Η αστυνομική δύναμη της σχολικής περιφέρειας αποτελούνταν από πέντε αξιωματικούς και έναν φύλακα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Οι αστυνομικοί της UCISD ήταν μεταξύ των πρώτων από τους σχεδόν 400 αστυνομικούς που ανταποκρίθηκαν στην επίθεση του ενόπλου Ράμος, ο οποίος τελικά πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από πράκτορα της συνοριακής περιπολίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δολοφονία Λυγγερίδη στου Ρέντη: Παραδόθηκε και συνελήφθη ο «Ρουμάνος»

SOS εκπέμπει η Tandem μετά την πυρκαγιά στο Κέντρο Δραστηριοτήτων της

Παράταση ενός μήνα για τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

UNRWA: Δεν υπάρχουν ασφαλείς ζώνες στη Λωρίδα της Γάζας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα