ΑΘΗΝΑ
15:51
|
19.04.2024
Να προστεθεί στα δεδομένα της ανάλγητης πολιτικής της χώρας έρχεται η εγκατάλειψη επί σειρά ημερών των προσφύγων που έχασαν τη ζωή τους στα Κύθηρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη θάλασσα φέρεται να έχουν αφεθεί να πλέουν επί σειρά ημερών τα σώματα των προσφύγων που έχασαν τη ζωή τους στο πολύνεκρο ναυάγιο των Κυθήρων σύμφωνα με τη σοκαριστική φωτογραφία που ανήρτησε στο Twitter ο φωτορεπόρτερ Σάββας Καρμανιόλας. 

Όπως επισημαίνει ο φωτορεπόρτερ, «τα σώματα των προσφύγων βρίσκονται ακόμη στη θάλασσα, σχεδόν τρεις ημέρες αφότου μια βάρκα προσέκρουσε σε αυτά τα βράχια στο νησί των Κυθήρων». 

Την ώρα που, όπως επισημαίνει ο ακτιβιστής και διασώστης Ιάσονας Αποστολόπουλος, πρόκειται για έμμεσους θανάτους λόγω της πολιτικής των βίαιων επαναπροωθήσεων, η οποία ανάγκασε τους πρόσφυγες να επιλέξουν μια εξαιρετικά επικίνδυνη θαλάσσια διαδρομή προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτοί από το ελληνικό λιμενικό, η εγκατάλειψη των νεκρών προσφύγων να παραδέρνουν στη θάλασσα έρχεται να προστεθεί στα δεδομένα της σταθερά ανάλγητης στάσης των αρχών και του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Η επίσημη εκδοχή του Λιμενικού, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Γεωργίας Σάκκουλα για την Εφημερίδα των Συντακτών, είναι πως «λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή δεν μπορούν να προσεγγίσουν πλωτά μέσα και πως η περισυλλογή των νεκρών θα ξεκινήσει μόλις το επιτρέψει ο καιρός, κάτι που αναμένουν μέσα στις επόμενες ώρες».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι ΗΠΑ θα στείλουν όπλα 1 δις δολαρίων στο Ισραήλ- «Υποστήριξη άνευ όρων»

Παρίσι: Απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο ιρανικό προξενείο- Συνελήφθη ο δράστης

Κόκκαλης: «Ποιος πήρε το λαθραίο ξυλόλιο που κατασχέθηκε λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη;»

Πακιστάν: Αστυνομικοί σκότωσαν βομβιστή για να αποτρέψουν επίθεση στο Καράτσι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα