ΑΘΗΝΑ
13:58
|
08.05.2024
Σε συγκέντρωση αλληλεγγύης ενάντια στις μεθοδεύσεις για το κλείσιμο της δομής του Ελαιώνα καλεί η συλλογικότητα Solidarity With Migrants το απόγευμα της Κυριακής 9 Οκτωβρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να συνδράμει στον αγώνα κατά της εκκένωσης της δομής φιλοξενίας προσφύγων του Ελαιώνα καλεί κάθε αλληλέγγυο άτομο η συλλογικότητα Solidarity with Migrants την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, στις 18.00, συνεχίζοντας την προσπάθεια ενάντια στο κλείσιμο της δομής που μεθοδεύει με εκβιαστικές πρακτικές η κυβέρνηση δια του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, σε συνεργασία με το δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.

Μέχρι σήμερα, η δολοφονική διοίκηση, η Μαρία-Δήμητρα Νιουτσίκου, μαζί με τον Μηταράκη και τον Μπακογιάννη, που είναι υπεύθυνοι/ες για θανάτους κατοίκων με προβλήματα υγείας μέσα στο camp και καταστολή, μεταφέρει άτομα σποραδικά σε άλλα camp. Τη Δευτέρα, μετά από πολύμηνο εκβιασμό, έπεισαν 20 άτομα, κυρίως γυναίκες και παιδιά, να μεταφερθούν στο καμπ του Σχιστού. 

Όπως επισημαίνει η συλλογικότητα, παρά το γεγονός ότι η πολύμηνη αντίσταση των φιλοξενούμενων προσφύγων και αλληλέγγυων προσώπων εξασφάλισε πολύτιμο χρόνο, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται, αναμένεται νέα επιχείρηση εκκένωσης της δομής  στην οποία διαμένουν περίπου 400 άτομα, ώστε να κλείσει έως το τέλος Οκτωβρίου. 

Ο χρόνος πολλών μηνών που κερδήθηκε επέτρεψε σε πολλούς/ες κατοίκους να βρουν κάποιες προσωρινές λύσεις. Να γεννήσουν τα παιδιά τους μέσα στην Αθήνα και όχι έξω από την Αθήνα. Να έχουν πρόσβαση σε νοσοκομεία. Να γραφτούν τα παιδιά τους σε σχολεία. Να συνεχίσουν να εργάζονται και να μαζέψουν κάποια χρήματα. Να πάρουν χαρτιά, να φύγουν στο εξωτερικό. Να εγκριθούν αιτήσεις τους και να πάνε σε διαμερίσματα. Άλλοι/ες, κυρίως χωρίς χαρτιά, συνελήφθησαν. 

«Ο αγώνας όμως συνεχίζεται. Η κατάσταση του αντιρατσιστικού και ευρύτερου ανταγωνιστικού κινήματος μέχρι τώρα δεν ήταν τέτοια, ώστε η εκκένωση να μπλοκαριστεί οριστικά. Καλούμε αυτό το σαββατοκύριακο στις δύο συγκεντρώσεις αλληλεγγύης, και θα καλέσουμε σε νέες δράσεις» καταλήγει η συλλογικότητα, απαιτώντας υγεία, στέγαση, ισότιμη εργασία και νόμιμα έγγραφα για όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Διαβάστε περισσότερα για τις συνθήκες εκφοβισμού και καταπάτησης δικαιωμάτων στις οποίες ζουν επί μήνες με κυβερνητική εντολή οι πρόσφυγες του Ελαιώνα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΠΑΣΟΚ: Η Κεραμέως να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την σκηνοθετημένη διάρρηξη στο υπουργείο

Σοβαρός κίνδυνος για την Κύπρο και την Ελλάδα

Eurovision 2024: Με παλαιστινιακή καφίγια ανέβηκε στη σκηνή Σουηδός καλλιτέχνης

Συγκέντρωση και πορεία για την ημέρα της αντιφασιστικής νίκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα