ΑΘΗΝΑ
12:30
|
28.05.2024
«O αποκλεισμός των μεταναστών είναι εγκληματικός. Τους κάνει να πεθαίνουν μπροστά μας, και έτσι σήμερα η Μεσόγειος είναι το μεγαλύτερο νεκροταφείο του κόσμου».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πάπας Φραγκίσκος υπερασπίστηκε σήμερα τους μετανάστες, χαρακτηρίζοντας τον αποκλεισμό τους «σκανδαλώδη, αηδιαστικό και αμαρτωλό», μπαίνοντας σε τροχιά σύγκρουσης με την επερχόμενη δεξιά κυβέρνηση της Ιταλίας.

Ο Φραγκίσκος, ο οποίος έχει καταστήσει την υποστήριξη των μεταναστών κύριο θέμα της παπικής θητείας του, έκανε τα σχόλιά του καθώς αγιοποίησε έναν επίσκοπο του 19ου αιώνα γνωστό ως «πατέρα των μεταναστών» και ένα λαϊκό μέλος του θρησκευτικού τάγματος των Σαλεσίων που διακονούσε φτωχούς ενώπιον 50.000 ανθρώπων στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

«Ο αποκλεισμός των μεταναστών είναι σκανδαλώδης. Πράγματι, ο αποκλεισμός των μεταναστών είναι εγκληματικός. Τους κάνει να πεθαίνουν μπροστά μας, και έτσι σήμερα η Μεσόγειος είναι το μεγαλύτερο νεκροταφείο του κόσμου», είπε, αναφερόμενος στους χιλιάδες πρόσφυγες που έχουν πνιγεί προσπαθώντας να φτάσουν στην Ευρώπη.

«Ο αποκλεισμός των μεταναστών είναι αηδιαστικός, είναι αμαρτωλός. Είναι εγκληματικό να μην ανοίγουμε πόρτες σε όσους έχουν ανάγκη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με λιμό απειλείται η Ζάμπια λόγω της καταστροφικής ξηρασίας

Μαζικές διαδηλώσεις σε Μαγιόρκα, Μινόρκα και Ίμπιζα κατά του υπερτουρισμού

Τελικός Conference League: ΗΣΑΠ μόνο για οπαδούς

Μπαγκλαντές: Κυκλώνας με διάρκεια ρεκόρ άφησε πίσω του 15 νεκρούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα