ΑΘΗΝΑ
11:30
|
02.05.2024
Ο συμβολικός ηγέτης της Εκκλησίας της Αγγλίας εξέφρασε την ανησυχία του για την ενδεχόμενη μεταφορά της πρεσβείας του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ιερουσαλήμ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αρχιεπίσκοπος του Κάντερμπερι, Τζάστιν Γουέλμπι, εξέδωσε προειδοποιήσεις κατά της ενδεχόμενης μεταφοράς της πρεσβείας του Ηνωμένου Βασιλείου στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, αφού η πρωθυπουργός Λιζ Τρας ενημέρωσε τον Ισραηλινό ομόλογό της, Γιαΐρ Λαπίντ, ότι εξετάζει τη μετεγκατάσταση στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΟΗΕ τον περασμένο μήνα στη Νέα Υόρκη.

Σε δήλωσή του στη βρετανική εφημερίδα Jewish News, ο εκπρόσωπος του Γουέλμπι ανέφερε πως «Ο αρχιεπίσκοπος ανησυχεί για τον πιθανό αντίκτυπο της μεταφοράς της βρετανικής πρεσβείας στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ πριν επιτευχθεί μια διευθέτηση μέσω διαπραγματεύσεων μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών. Βρίσκεται σε επαφή με χριστιανούς ηγέτες στους Αγίους Τόπους και συνεχίζει να προσεύχεται για την ειρήνη της Ιερουσαλήμ».

Εν μέσω της πιθανής κίνησης, η Τρας έχει επίσης επισημάνει μια εκκρεμούσα συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου ως έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους της ατζέντας της εξωτερικής πολιτικής της, αλλά ορισμένοι Άραβες διπλωμάτες έχουν προειδοποιήσει ότι η κίνηση της πρεσβείας θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη συμφωνία.

Η θέση του αρχιεπισκόπου προστίθενται στις ανησυχίες που εξέφρασαν οι εγχώριοι πολιτικοί αντίπαλοι της Τρας, με τους Εργατικούς και τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες να καταδικάζουν τη συζήτηση για το θέμα ως «πρόκληση».

Παρά τις αντιδράσεις, η Τρας, που κατά τη διάρκεια της εκστρατείας της είχε δηλώσει ότι κατανοεί τη «σημασία και την ευαισθησία» σχετικά με την τοποθεσία της πρεσβείας, δεν έχει δείξει σημάδια υποχώρησης όσον αφορά το ζήτημα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Αποφυλάκιζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος

ΟΟΣΑ για Ελλάδα: Χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης από το Πρόγραμμα Σταθερότητας

Κασσελάκης για Μάτι: Ν’ αλλάξει η δικαιοσύνη της ατιμωρησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα