ΑΘΗΝΑ
11:26
|
23.04.2024
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ίλον Μασκ για την έκκλησή του για ειρήνη στο Στενό της Ταϊβάν», δήλωσε ο πρέσβης της Κίνας στις ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρεσβευτής της Κίνας στις Ηνωμένες Πολιτείες ευχαρίστησε τον δισεκατομμυριούχο Ίλον Μασκ, ο οποίος πρότεινε την εφαρμογή ειδικής διοικητικής ζώνης για την Ταϊβάν, τονίζοντας την έκκληση του Πεκίνου για «ειρηνική επανένωση» και την εφαρμογή του μοντέλου αυτονομίας «Μία Χώρα, Δύο Συστήματα» για το νησί.

Λίγες ημέρες μετά την πρότασή του για τον τερματισμό του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας που αποδοκιμάστηκε στην Ουκρανία, ο Μασκ πρότεινε ότι οι εντάσεις μεταξύ Κίνας και Ταϊβάν θα μπορούσαν να επιλυθούν με την παράδοση ενός βαθμού ελέγχου της Ταϊβάν στο Πεκίνο.

Σε σειρά αναρτήσεων στο Twitter, ο πρεσβευτής της Κίνας στις Ηνωμένες Πολιτείες, Κιν Γκανγκ, ανέφερε πως «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ίλον Μασκ για την έκκλησή του για ειρήνη στο Στενό της Ταϊβάν και την ιδέα του για τη δημιουργία μιας ειδικής διοικητικής ζώνης για την Ταϊβάν».

«Στην πραγματικότητα, η ειρηνική επανένωση και [το μοντέλο] Μία Χώρα, Δύο Συστήματα είναι οι βασικές μας αρχές για την επίλυση του ζητήματος της Ταϊβάν… και την καλύτερη προσέγγιση για την πραγματοποίηση της εθνικής επανένωσης», πρόσθεσε.

«Υπό την προϋπόθεση ότι η κυριαρχία, η ασφάλεια και τα αναπτυξιακά συμφέροντα της Κίνας είναι εγγυημένα, μετά την επανένωση η Ταϊβάν θα απολαμβάνει υψηλό βαθμό αυτονομίας ως ειδική διοικητική περιοχή και τεράστιο χώρο ανάπτυξης», έγραψε ο πρέσβης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιράν: Λυπηρές οι κυρώσεις της Ε.Ε.

Ο Ιρλανδός ΥΠΕΞ κατηγορεί το Ισραήλ για προσπάθεια υπονόμευσης της UNRWA

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Εκθέτει κυβέρνηση Μητσοτάκη για αστυνομική βία και υποκλοπές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα