ΑΘΗΝΑ
15:36
|
20.04.2024
Η υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζάνετ Γέλεν, εξέφρασε επίσης την ανησυχία της για τον αντίκτυπο της απόφασης στις αναπτυσσόμενες χώρες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η επιλογή του πετρελαϊκού καρτέλ του OPEC να μειώσει την προσφορά πετρελαίου θα βλάψει την παγκόσμια οικονομία και ειδικά τις αναπτυσσόμενες χώρες, δήλωσε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, σε συνέντευξή της που δημοσιεύθηκε σήμερα στη βρετανική εφημερίδα Financial Times.

«Νομίζω ότι η απόφαση του OPEC δεν είναι χρήσιμη ούτε συνετή. Είναι αβέβαιο τι αντίκτυπο θα έχει τελικά, αλλά σίγουρα, είναι κάτι που, για μένα, δεν φάνηκε κατάλληλο υπό τις συνθήκες που αντιμετωπίζουμε», ανέφερε η Γέλεν, προσθέτοντας ότι «ανησυχούμε πολύ για τις αναπτυσσόμενες χώρες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν».

Το καρτέλ των 13 πετρελαιοπαραγωγών χωρών συμφώνησε την Τετάρτη να μειώσει την παραγωγή κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα από τον Νοέμβριο, στο πλαίσιο μιας ήδη σφιχτής αγοράς και του αυξανόμενου παγκόσμιου πληθωρισμού που προκαλείται εν μέρει από τις υψηλές τιμές της ενέργειας.

Ο OPEC έλαβε την απόφαση παρά τον καταιγισμό ταξιδιών των ηγετών της ΕΕ και των ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία τις τελευταίες εβδομάδες για να προσπαθήσει να πείσει τον πρίγκιπα διάδοχο και νέο πρωθυπουργό της χώρας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου για να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου

Κασσελάκη θαύματα, σπουδάγματα

Κασσελάκης: Παρουσιάσαμε ένα ψηφοδέλτιο προοδευτικής αριστείας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα