ΑΘΗΝΑ
11:54
|
04.05.2024
Επιβεβαιώνουν την υποστήριξή τους στην Ουκρανία, καταδικάζοντας τις ρωσικές επιθέσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις ώρες από τότε που ο ρωσικός στρατός άρχισε να χτυπά πόλεις γύρω από την Ουκρανία, έχουν αναδυθεί δριμύτατες αντιδράσεις στην Ευρώπη.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν πραγματοποίησε επείγουσα κλήση με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο Μακρόν επιβεβαίωσε εκ νέου την υποστήριξή του στην Ουκρανία και εξέφρασε «εξαιρετική ανησυχία» για τις αναφορές για απώλειες αμάχων, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Παλάτι των Ηλυσίων.

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς μίλησε επίσης στον Ζελένσκι, διαβεβαιώνοντάς τον για υποστήριξη από το Βερολίνο και από τα άλλα κράτη της G7, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Ζμπίγκνιεφ Ράου χαρακτήρισε τις πυραυλικές επιθέσεις «πράξη βαρβαρότητας και έγκλημα πολέμου», προσθέτοντας: «Η Ρωσία δεν μπορεί να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο. Στεκόμαστε πίσω από εσάς Ουκρανία!»

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέιμς Κλέβερλι επανέλαβε αυτές τις σκέψεις, δηλώνοντας ότι οι ρωσικές επιθέσεις εναντίον αμάχων ηγετών ήταν «απαράδεκτες» και «απόδειξη αδυναμίας από τον [πρόεδρο Βλαντιμίρ] Πούτιν και όχι δύναμης».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Μολδαβίας, η οποία μοιράζεται σύνορα με τη δυτική Ουκρανία και έχει τη δική της περιοχή γης προσαρτημένη από τη Ρωσία (Υπερδνειστερία), είπε ότι αρκετοί ρωσικοί πύραυλοι κρουζ με στόχο την Ουκρανία διέσχισαν τον εναέριο χώρο της.

Η Μολδαβία κάλεσε τον απεσταλμένο της Μόσχας στη χώρα για να ζητήσει εξηγήσεις για την παραβίαση, επιβεβαίωσε ο Νίτσου Ποπέσκου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανατόλι Αντόνοφ: Αβάσιμες οι κατηγορίες των ΗΠΑ περί κυβερνοεπιθέσεων

Βραζιλία: Αυξημένος ο αριθμός των νεκρών λόγω πλημμυρών. Κατέρρευσε φράγμα.

Κρήτη: Πρόστιμα και συλλήψεις κατά τη διάρκεια ελέγχων της ΕΛ.ΑΣ

Γερμανία: Εντοπίστηκε τάφος μισθοφόρου που πολέμησε στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα