ΑΘΗΝΑ
21:08
|
26.04.2024
Το Μινσκ έκανε λόγο, χθες , για ενδεχόμενο ουκρανικό πλήγμα κατά της Λευκορωσίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε ότι η Λευκορωσία και η Ρωσική Ομοσπονδία προχωρούν στην ανάπτυξη μιας κοινής περιφερειακής ομάδας στρατευμάτων.

Ο Λουκασένκο ανέφερε ότι, στην Αγία Πετρούπολη μετά από μια άτυπη σύνοδο κορυφής της ΚΑΚ, είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Σε σχέση με την επιδείνωση στα δυτικά σύνορα, συμφωνήσαμε να αναπτύξουμε μια κοινή στρατιωτική περιφερειακή ομάδα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας», δήλωσε ο Λουκασένκο κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με αξιωματούχους του στρατού και των δυνάμεων ασφαλείας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο BelTA.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η βάση αυτής της ομάδας θα είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Λευκορωσίας. «Πρέπει να σας ενημερώσω ότι η συγκρότηση αυτής της ομάδας έχει ξεκινήσει κα συνεχίζεται, εδώ και δύο ημέρες» πρόσθεσε.

Ο Λουκασένκο προειδοποίησε, επίσης, ότι η Λευκορωσία είναι έτοιμη να απαντήσει επαρκώς σε οποιονδήποτε αντίπαλο.

«Έδωσα εντολή στο Υπουργείο Άμυνας και στην Επιτροπή Κρατικής Ασφάλειας να επεξεργαστούν μια πιθανή σειρά μέτρων για τον έλεγχο της κατάστασης και την ανταπόκρισή τους. Αλλά προειδοποιώ ξανά: Θα απαντήσουμε επαρκώς σε οποιονδήποτε εχθρό. Έχουμε προετοιμαστεί για αυτό εδώ δεκαετίες. Εάν χρειαστεί, θα απαντήσουμε», ανέφερε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων BelTA.

Υπενθυμίζεται ότι το Μινσκ έκανε λόγο, χθες Κυριακή, για ενδεχόμενο ουκρανικό πλήγμα κατά της Λευκορωσίας, επικαλούμενο πληροφορίες μέσω ανεπίσημων καναλιών.

«Προειδοποιηθήκαμε χθες μέσω ανεπίσημων καναλιών για ουκρανικό χτύπημα στη Λευκορωσία. Όπως μας αναφέρθηκε “Θα έχουμε γέφυρα της Κριμαίας – 2”. Η απάντησή μου ήταν απλή: “Πείτε στον πρόεδρο της Ουκρανίας και σε αυτούς τους άλλους τρελούς ότι η γέφυρα της Κριμαίας θα μοιάζει με μια βόλτα στο πάρκο αν αγγίξουν έστω και ένα μέτρο της επικράτειάς μας με τα βρώμικα χέρια τους”, φέρεται να ανέφερε ο Λευκορώσος πρόεδρος, σύμφωνα με το κανάλι Pool One Telegram.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα