ΑΘΗΝΑ
01:42
|
02.05.2024
Ήρθαν σε συμφωνία για ένα πακέτο μέτρων στήριξης που πρότεινε ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, Μπράντον Λιούις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τέλος στις απεργιακές κινητοποιήσεις του ψήφισαν οι δικηγόροι ποινικών υποθέσεων στην Αγγλία και την Ουαλία, αφού η κυβέρνηση πρότεινε μια νέα συμφωνία αμοιβών.

Συνολικά το 57% των δικηγόρων ψήφισαν υπέρ της αύξησης των αποδοχών κατά 15%, δήλωσε ο Ποινικός Δικηγορικός Σύλλογος. Αυτή η απόφαση σημαίνει ότι τα δικαστήρια του στέμματος θα αρχίσουν να εκδικάζουν υποθέσεις κανονικά από την Τρίτη.

Εκατοντάδες δίκες έχουν καθυστερήσει λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων, ενώ δεν είναι σαφές πόσο γρήγορα μπορεί να μειωθούν αυτές οι καθυστερήσεις.

Στους δικηγόρους είχε προσφερθεί ένα πακέτο μέτρων από τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης Μπράντον Λιούις, το οποίο προχώρησε πολύ περισσότερο από ό,τι είχε τεθεί στο τραπέζι από τον προκάτοχό του, Ντόμινικ Ράαμπ.

Η συμφωνία περιελάμβανε άμεση αύξηση κατά 15% στα τέλη για αμυντικές εργασίες που χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση – μια ανεξάρτητη σύσταση που έγινε για πρώτη φορά στους υπουργούς σχεδόν πριν από ένα χρόνο. Υπήρχε επίσης μια υπόσχεση ότι αυτό θα ίσχυε για 60.000 υποθέσεις στην πρωτοφανή εθνική συσσώρευση.

Ο Λιούις έχει προσφέρει πρόσθετες πληρωμές για μια σειρά εργασιών προετοιμασίας δικαστηρίου για τις οποίες οι δικηγόροι είπαν ότι δεν πληρώνονταν σωστά.

Οι δικηγόροι ποινικού δικαίου, οι οποίοι αρχικά ζήτησαν αύξηση μισθού 25%, ανέφεραν ότι η ποινική δικαιοσύνη καταρρέει λόγω χρόνιας έλλειψης χρηματοδότησης, υποστηρίζοντας ότι οι υπουργοί έπρεπε να επενδύσουν πολύ περισσότερα μετρητά για να μειώσουν τις καθυστερήσεις ρεκόρ στις δίκες.

Ο Μπράντον Λιούις είπε: «Από τότε που ξεκίνησα αυτή τη δουλειά πριν από πέντε εβδομάδες, προτεραιότητά μου ήταν να τερματίσω αυτή την απεργία και να μειώσω τις καθυστερήσεις της εκδίκασης αποφάσεων για τα θύματα και χαίρομαι που οι δικηγόροι συμφώνησαν να επιστρέψουν στην εργασία τους».

Η Νταϊάνα Φοσέτ, διευθύνουσα σύμβουλος της φιλανθρωπικής οργάνωσης Victim Support, είπε ότι ήταν θετικά νέα για τα θύματα, αλλά ότι έπρεπε να γίνουν περισσότερα για να μειωθεί ο χρόνος αναμονής.

«Οι μεγάλες καθυστερήσεις στα δικαστήρια είναι ένα ζήτημα για σχεδόν μια δεκαετία και είναι οδυνηρά για τα θύματα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα