ΑΘΗΝΑ
10:53
|
16.04.2024
Στους 36 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τις κατολισθήσεις που έπληξαν την πόλη Λας Τεχερίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στους 36 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τις κατολισθήσεις που έπληξαν την πόλη Λας Τεχερίας, περίπου 50 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Καράκας, ενώ τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να αναζητούν 56 άτομα που αγνοούνται κάτω από τόνους λάσπης που κάλυψαν δρόμους και σπίτια στην πόλη.

Περισσότερα από 3.000 άτομα που συμμετέχουν στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, με εξοπλισμό και μηχανήματα, συνεχίζουν τις έρευνες, στην περιοχή όπου οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις του περασμένου Σαββάτου προκάλεσαν την υπερχείλιση του ποταμού Ελ Πάτο, με αποτέλεσμα να παρασυρθούν δέντρα, αυτοκίνητα, συντρίμμια και σπίτια και καταστήματα να θαφτούν κάτω από τόνους λάσπης.

Μεταξύ των νεκρών, σύμφωνα με πληροφορίες, συγκαταλέγονται δύο νήπια, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενώ όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Efe, η παροχή ρεύματος στην πόλη έχει διακοπεί, αφήνοντάς την στο σκοτάδι.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες του Ερυθρού Σταυρού σε ολόκληρο τον δήμο Santos Michelena, στον οποίο ανήκει η πόλη, έχουν υποστεί ζημιές περισσότερα από 20.000 σπίτια και καταστήματα.

«Προσπαθούμε να σώσουμε όποιον μπορούμε και εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας σε όλους εκείνους που έχασαν κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο», δήλωσε η αντιπρόεδρος της χώρας Ντελσί Ροντρίγκες, η οποία ανέφερε επίσης πως από τις κατολισθήσεις καταστράφηκαν ολοσχερών 317 σπίτια και άλλα 757 υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Στις πληγείσες περιοχές μετέβη και ο πρόεδρος Μαδούρο, που κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος και έθεσε την περιοχή υπό καθεστώς ζώνης καταστροφής.

Συνοδευόμενος από τις τοπικές αρχές, ο πρόεδρος της χώρας αξιολόγησε την τρέχουσα κατάσταση και ενημερώθηκε από τους επικεφαλής των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

«Να είστε βέβαιοι ότι θα ξαναχτίσουμε και το τελευταίο σπίτι, και το τελευταίο κατάστημα για τον λαό της Βενεζουέλας», τόνισε.

Ο υπουργός Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, Ρεμίχιο Σεμπάγιος δήλωσε ότι οι κατολισθήσεις προκλήθηκαν από τον τυφώνα Julia, ο οποίος πέρασε βόρεια της Βενεζουέλας.

«Υπήρξε ρεκόρ βροχοπτώσεων. Τόση βροχή σε μια μέρα όση συνήθως παρατηρείται σε ένα μήνα», είπε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην 24ωρη απεργία όλων των ΜΜΕ

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Νόνη Δούνια: Μαθαίνεις διπλωματία μέσω… υποκριτικής

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα