ΑΘΗΝΑ
22:21
|
25.03.2023
Την επανεξέταση της απόφασης που ενέκρινε την αποχώρηση και την αντικατάσταση μιας ενόρκου, ζήτησε ο δικηγόρος της δεύτερης καταγγέλλουσας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την επανεξέταση της απόφασης που ενέκρινε την αποχώρηση και την αντικατάσταση μιας ενόρκου στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη ζήτησε ο δικηγόρος της δεύτερης καταγγέλλουσας.

Με την έναρξη της διαδικασίας, ο δικηγόρος έθεσε ζήτημα ακυρότητας της διαδικασίας, επειδή η συγκεκριμένη ένορκος αποχώρησε, μεσούσης της δίκης και ενώ είχε προηγηθεί έγγραφο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπου εργάζεται, για την ανάγκη να επιστρέψει στην άσκηση των καθηκόντων της στο υπουργείο.

Το δικαστήριο με απόφαση του επέτρεψε την αποχώρηση της ενόρκου, η οποία αμέσως αντικαταστάθηκε με άλλο ένορκο που έχει κληρωθεί.

Με προσφυγή του στο δικαστήριο, ο συνήγορος ζήτησε να ακουστεί η θέση της εισαγγελέως της έδρας και την επικοινωνία του δικαστηρίου με το Υπουργείο Άμυνας προκειμένου να επιστρέψει στην έδρα η ένορκος από αποχώρησε στην προηγούμενη συνεδρίαση.

«Ζήτω την επανεξέταση του θέματος και την ανάκληση της απόφασης με την οποία αποχώρησε η ένορκος και αντικαταστάθηκε από αναπληρωματικό» είπε ο δικηγόρος.

«Δεν ακούστηκε η εισαγγελέας, ανακοινώθηκε η απόφαση από την πρόεδρο. Δεν τοποθετήθηκαν οι διάδικοι. Θεωρώ ότι υπάρχει ζήτημα απόλυτης ακυρότητας αυτής της αποχώρησης. Τα έγγραφα που διάβασα δείχνουν παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας σε εκκρεμή δίκη για να βρίσκεται στην εργασία της. Δεν είναι αυτό λόγος! Να παρεμβαίνει η εκτελεστική εξουσία στο δικαστήριο που δικάζει, χωρίς να παρέχει καμία διευκόλυνση κι ενώ επίκειται η ολοκλήρωση της δίκης. Θεωρώ ότι το δικαστήριο σας θα έπρεπε πριν απ’ όλα να διευθετήσει το ζήτημα. Είναι ανεπίτρεπτο να παρεμβαίνει το υπουργείο. Θα μπορούσαν κι άλλες υπηρεσίες να το κάνουν. Αν ζητήσει να φύγει και άλλος ένορκος θα αναβληθεί η δίκη. Αυτό είναι στέρηση του φυσικού δικαστή. Είναι παρέμβαση. Όλο αυτό το πράγματα γίνεται καταχρηστικά. Είναι θέμα και ηθικής και νομικής τάξης. Επιφυλάσσομαι να ασκήσω τα νόμιμα για την παρέμβαση αυτή» ανέφερε ο Χάρης Σαλούστρος επιμένοντας ότι υπάρχει απόλυτη ακυρότητα της διαδικασίας.

«Η συγκεκριμένη ένορκος είχε δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εκτέλεση των καθηκόντων της…» συμπλήρωσε ο δικηγόρος. Η πλευρά της υπεράσπισης διαφώνησε με την τοποθέτηση εξηγώντας μεταξύ άλλων ότι αυτό θα «τίναζε την δίκη στον αέρα», ενώ η πρόεδρος της επίδραση σχολίασε: «Έχω μελετήσει άλλες αποφάσεις, ερμηνείες Σεβαστίδη και Μαργαρίτη, αλλά και στη δίκη του Κοντοστάθη (ψευτογιατρός) έγινε αντικατάσταση ένορκου με το ίδιο τρόπο».

Αυτή την ώρα η δίκη έχει διακοπεί ώστε να προτείνει η εισαγγελέας επί του αιτήματος, ενώ στο ακροατήριο βρίσκονται ώστε να καταθέσουν εντός της ημέρας, η Ζέτα Μακρυπούλια, η Ουρανία Σχίζα και ο Τάσος Χαλκιάς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βραζιλία: Ο Λούλα ακυρώνει το ταξίδι του στην Κίνα λόγω πνευμονίας

200+2 χρόνια Ελεύθεροι Πολιορκημένοι

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν την κλοπή συριακού πετρελαίου

ΗΠΑ: Έκρηξη σε σοκολατοβιομηχανία της Πενσιλβάνια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα