ΑΘΗΝΑ
08:03
|
26.04.2024
Μετά τη διακοπή της ηλεκτροδότησης εξαιτίας των βομβαρδισμών, οι εγκαταστάσεις του σταθμού λειτουργούσαν με γεννήτριες βενζίνης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο σταθμός παραγωγή πυρηνικής ενέργειας της Ζαπορίζια συνδέθηκε με το ηλεκτρικό δίκτυο της Ρωσίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της ρωσικής κρατικής εταιρείας πυρηνικής ενέργειας, Rosenegoatom.

«Η πόλη έχει συνδεθεί στο δίκτυο και ο σταθμός έχει νέα τροφοδοσία ρεύματος επίσης», ανέφερε σήμερα ο σύμβουλος της Rosenegoatom, Ρενάτ Καρτσά στη ρωσική τηλεόραση.

«Ο πυρηνικός σταθμός έχει συνδεθεί με ηλεκτρικές γραμμές από τη δική μας πλευρά», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Ρογκόβ, ανώτερος αξιωματούχος της Ρωσίας στην περιοχή.

«Ωστόσο, είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για επανέναρξη της λειτουργίας των αντιδραστήρων αυτή τη στιγμή», διευκρίνησε αργότερα μέσω του προσωπικού καναλιού του στο Telegram.

Ο τελευταίος από τους έξι αντιδραστήρες του σταθμού σταμάτησε να λειτουργεί πριν ένα μήνα, όταν οι γραμμές ηλεκτροδότησής του υπέστησαν ζημιές από τους βομβαρδισμούς. Μετά τη διακοπή της ηλεκτροδότησης, οι εγκαταστάσεις του σταθμού λειτουργούσαν με γεννήτριες βενζίνης.

Η Ρωσία και η Ουκρανία προσάπτουν η μία στην άλλη την ευθύνη για τους βομβαρδισμούς των εγκαταστάσεων του εργοστασίου.

Η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία για «πυρηνική τρομοκρατία», προειδοποιώντας πως οι βομβαρδισμοί θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πυρηνική καταστροφή, ενώ το Κίεβο ισχυρίζεται πως οι Ρώσοι στρατιώτες χρησιμοποιούν το σταθμό σαν κάλυψη.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξέδωσε απόφαση, βάσει της οποίας ο σταθμός τίθεται υπό ρωσικό έλεγχο.

(Πηγή: RT)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με τον Ιερώνυμο ο Μητσοτάκης, στα νησιά ο Κασσελάκης

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα