ΑΘΗΝΑ
00:40
|
13.05.2024
Όπως και η Renault, η Nissan διατηρεί το δικαίωμα επαναγοράς τους μέσα στα επόμενα έξι χρόνια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ρωσική κρατική εταιρεία έρευνας και ανάπτυξης NAMI θα εξαγοράσει έναντι ενός ευρώ όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Nissan στη Ρωσία.

Ουσιαστικά, η Nissan «πουλά» τα περιουσιακά της στοιχεία επί ρωσικού εδάφους, με τον ίδιο περίπου τρόπο που το έπραξε τον Μάιο και η Renault. Οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες υπάγονται στον ίδιο όμιλο.

«Καταφέραμε να φτάσουμε σε μία λύση υπό την οποία η επιχείρηση παραμένει λειτουργική. Βασικές αρμοδιότητες, ο κύκλος παραγωγής και οι θέσεις εργασίες διασφαλίζονται», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου, Ντένις Μαντούροφ.

Προκειμένου να απεμπλακεί προσωρινά από τη Ρωσία με τους καλύτερους δυνατούς όρους, η Nissan αποφάσισε να πουλήσει έναντι ενός συμβολικού ποσού τα περιουσιακά της στοιχεία επί ρωσικού εδάφους. Όπως και η Renault, η Nissan διατηρεί το δικαίωμα επαναγοράς τους μέσα στα επόμενα έξι χρόνια.

«Σήμερα, λάβαμε μια δύσκολη αλλά απαραίτητη απόφαση και κάνουμε μια υπεύθυνη επιλογή απέναντι στους 45.000 εργαζομένους μας στη Ρωσία, διατηρώντας παράλληλα τις επιδόσεις του Ομίλου και την ικανότητά μας να επιστρέψουμε στη χώρα στο μέλλον, σε ένα διαφορετικό πλαίσιο», είχε δηλώσει τον Μάιο ο διευθύνων σύμβουλος της Renault Λούκα ντε Μέο.

Η Nissan έχει 2.000 περίπου εργαζόμενους στη Ρωσία. Σύμφωνα με τον Μαντούροφ, η ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία AUTOVAZ θα αναλάβει τις υπηρεσίες σέρβις των αυτοκινήτων Nissan, καθώς και την προμήθεια ανταλλακτικών.

Η Nissan ανακοίνωσε σήμερα αναμενόμενες απώλειες της τάξης των 686,2 εκατομμυρίων δολαρίων από την αποχώρησή της από τη ρωσική αγορά. Το 2009, η Nissan ξεκίνησε να παράγει μοντέλα όπως το X-Trail και το Qashqai στο εργοστάσιό της στην Αγία Πετρούπολη. Ωστόσο, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία χρειάστηκε να αναστείλει την παραγωγή τον Μάρτιο, εξ’ αιτίας των διαταραχών της εφοδιαστικής αλυσίδας που προκλήθηκαν από τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

(Πηγή: RT)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γεωργία: Προς έγκριση το νομοσχέδιο για «ξένους πράκτορες» παρά τις αντιδράσεις

Και όμως, έχουμε δύναμη μεγαλύτερη από όση νομίζουμε

ΣΥΡΙΖΑ: «Ψέματα από τον πρωθυπουργό για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια»

Πρόκληση από τη νέα Πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας – Απάντηση από το ΥΠΕΞ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα