ΑΘΗΝΑ
08:31
|
03.05.2024
Οι εργαζόμενοι των εστιατορίων, των εστιών και των εργαστηρίων του Πανεπιστημίου της Μινεσότα ψήφισαν υπέρ της προκήρυξης απεργίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι εργαζόμενοι που προετοιμάζουν το φαγητό των εστιατορίων, που καθαρίζουν τα δωμάτια των εστιών ή φροντίζουν τα πειραματόζωα των εργαστηρίων στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα ψήφισαν υπέρ της προκήρυξης απεργίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των εργαζομένων, η διοίκηση του πανεπιστημίου «αρνείται διαρκώς να αντιμετωπίσει τους προβληματισμούς των εργαζομένων που περιλαμβάνουν τη χρόνια υποστελέχωση, τους μισθούς φτώχειας και πρακτικές διακρίσεων σε βάρος τους».

«Το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα έχει τώρα 10 μέρες για να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έτοιμο να συζητήσει μια δίκαιη συμφωνία και να βοηθήσει το εργατικό δυναμικό του να βγει από τη φτώχεια. Εάν η διοίκηση του Πανεπιστημίου είναι απρόθυμη για κάτι τέτοιο, τότε θα τα πούμε στην απεργία», ανέφεραν εκπρόσωποι των εργαζομένων σε δελτίο τύπου.

Οι εργαζόμενοι μπαίνουν σε μια περίοδο διαπραγμάτευσης δέκα ημερών με τη διοίκηση του πανεπιστημίου. Εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία, μέχρι και 1.500 εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου, ανάλογα με το βαθμό επιτυχίας της απεργίας, θα μπορούσαν να βρεθούν να απεργούν από τις 22 Οκτωβρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μάχη δίνει στη ΜΕΘ ο 5χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 10 Μαΐου

Αραιώνουν τα δρομολόγια των συγκοινωνιών ως την Τετάρτη του Πάσχα

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά ως το Μεγάλο Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα