ΑΘΗΝΑ
23:35
|
02.05.2024
Το πλέον πρωτότυπο παιχνιδάδικο στη λογική της κυκλικής οικονομίας στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης. Παιχνίδια σε «ψυγεία» διατηρούνται με λογική παγωτού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στημένο έτσι ώστε να θυμίζει παγωτατζίδικο, το «Replay Toys», το πλέον πρωτότυπο παιχνιδάδικο της Αθήνας, έχει γεμίσει τις βιτρίνες και τα ράφια του με αυθεντικά, διαχρονικά παιχνίδια που περιμένουν να προσφέρουν χαρά στους νέους τους ιδιοκτήτες.

 «Η ιδέα προέκυψε εν μέσω σύγχυσης λόγω covid, τι θα γίνει με την όλη κατάσταση. Μετά μου ήρθε η ιδέα εν μέσω lockdown να αξιοποιήσω τον άπλετο χρόνο που είχα ξετρυπώνοντας και τακτοποιώντας παλαιότερα παιχνίδια μου. Lego, αυτοκινητάκια και όλα τα συναφή. Επειδή έχω και ένα υπόβαθρο από την εμπειρία μου ως αρχιτέκτονας εσωτερικού χώρου αυτό με βοήθησε ώστε να αντιληφθώ μια άλλη οπτική του χώρου» λέει ο Μισέλ, ιδιοκτήτης του ξεχωριστού καταστήματος-project, απαντώντας στην εύλογη απορία του πόθεν ξεπήδησε η ιδέα ενός καταστήματος που έχει ως βασικό concept την  επαναχρησιμοποίηση παιχνιδιών.

Ο Μισέλ του Replay Toys

«Δουλεύοντας με την ιδέα του μαγαζιού σιγά-σιγά και στην προσπάθειά μου να το κάνω όλο και πιο ελκυστικό άρχιζα να το διαμορφώνω σαν ένα είδος παγωτατζίδικου και εξαιτίας των έντονων χρωμάτων που θύμιζαν αυτή τη λαχταριστή εικόνα. Χαρακτηριστικό είναι πως τα παιχνίδια βρίσκονται στα «ψυγεία» μας και διατηρούνται με λογική παγωτού. Οι συσκευασίες θυμίζουν και εκείνες παγωτατζίδικο ενώ τα Lego πωλούνται μάλιστα και με το κιλό (στα 20 ευρώ)», συμπληρώνει ο ίδιος και μας τονίζει πως «Με λίγα λόγια, για να δώσω το ρεζουμέ, ξεκίνησε ως χόμπι και συνέχισε ως δουλειά».

«Ένα παιδί σήμερα βαριέται εύκολα. Το σκεπτικό λοιπόν πίσω από αυτή την καινοτόμα ιδέα είναι ότι το παιδί που βλέπει ένα παιχνίδι λαχταριστό στο ψυγείο, σαν ένα γλύκισμα, δεν βαριέται το παιχνίδι. Θέλει να το πάρει και να πάει να παίξει στη Φωκιώνος, στο Πεδίο του Άρεως ή όπου αλλού. Δεν ενδιαφέρει πια το παιδί ότι υπάρχει ένα αντικείμενο ανάμεσα σε χίλια άλλα αντικείμενα και κωδικούς αλλά θα ξεχωρίσει το παιχνίδι. Και μέσα από τη δυνατότητα επιστροφής του παιχνιδιού και της καταβολής της διαφοράς από εμάς ή μέσω της δυνατότητας το παιδί με βάση τη χρηματική διαφορά να αποκτήσει ένα άλλο παιχνίδι μπορεί να συμβάλουμε στο να δημιουργήσουμε έναν νέο συλλέκτη και μια γενιά εκπαιδευμένη σε λογική κυκλικής οικονομίας», διευκρινίζει ο Μισέλ, μιλώντας για τα πολλαπλά οφέλη πίσω από τη συλλογιστική του Replay Toys και εξηγεί: «Η κεντρική ιδέα του είναι η επαναχρησιμοποίηση παιχνιδιών. Προτείνουμε ένα πιο βιώσιμο και ηθικό μοντέλο διαχείρισης και χρήσης των παιχνιδιών. Ένα μοντέλο από το οποίο προκύπτουν πολλαπλά οφέλη: για το περιβάλλον, για τη διαμόρφωση των καταναλωτικών μας συνηθειών, για τις ανθρώπινες σχέσεις. Τα παιδιά –και οι ενήλικες όμως- μαθαίνουν να επαναχρησιμοποιούν τα παιχνίδια, εκπαιδεύονται στη λογική της κυκλικής οικονομίας , βλέπουν την εξέλιξη των παιχνιδιών και την ιστορία τους, «ακονίζοντας» ας μου επιτραπεί ο όρος την αισθητική τους».

«Δεν είναι τυχαίο ότι κατορθώσαμε να ενώσουμε γενιές μέσα από την όλη διαδικασία. Έχουμε περίπτωση εγγονής, μητέρας και κόρης που ψώνισαν από το μαγαζί και είναι υπέροχο να μαθαίνει η νεότερη γενιά πως διασκέδαζε η παλαιότερη. Είναι το καλύτερο κομμάτι της δουλειάς αυτό».

«Μου αρέσει ειδικότερα ο χώρος της Δημοτικής Αγοράς και η  Κυψέλη γενικότερα, γιατί έχει μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Διαπίστωσα ό,τι κάτι λείπει από αυτή την όμορφη γειτονιά και είπα ό,τι αν ανάψει η σπίθα σε κάτι όπως αυτό που ετοιμάζουμε καλύτερα να ξεκινήσει από εδώ» επισημαίνει ο Μισέλ προσπαθώντας να εξηγήσει το γιατί  η Δημοτική Αγορά της Κυψέλης υπήρξε ανάγκη ή επιλογή για το Replay Toys.

«Το πλέον δύσκολο στο όλο εγχείρημα είναι η προμήθεια και η αντικατάσταση των υλικών, η ανανέωσή τους. Για αυτό κάποια κομμάτι έχουν τη δική τους, ενδεχομένως τσιμπημένη τιμή και αυτό είναι λογικό γιατί αν φύγει ένα συγκεκριμένο κομμάτι αυτής της αξίας σε μένα θα είναι διαθέσιμο μετά από δέκα χρόνια ενδεχομένως», καταλήγει ο Μισέλ.

Replay Toys, Δημοτική Αγορά Κυψέλης, Φωκίωνος Νέγρη 42, Τηλ.: 6945987558, replaytoys.gr |Facebook| Ιnstagram

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα