ΑΘΗΝΑ
07:42
|
16.04.2024
Στους 100 εκτιμά τους νεκρούς από τις κατολισθήσεις στη Βενεζουέλα ο Νικολάς Μαδούρο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν από τις κατολισθήσεις που έπληξαν την πόλη Λας Τεχερίας, στο κρατίδιο Αραγκούα της Βενεζουέλας, αυξήθηκε σε 39 και ο αριθμός των 56 αγνοουμένων παραμένει, ενημέρωσε την Τρίτη ο πρόεδρος αυτού του έθνους της Καραϊβικής, Νικολάς Μαδούρο.

«Τριάντα εννέα πτώματα απεγκλωβίστηκαν. Ο Θεός να συνοδεύει και να δίνει πολλή δύναμη στους συγγενείς τους. Υπάρχει ακόμη ένας σημαντικός αριθμός αγνοουμένων, 56 αγνοούμενοι, φτάνουμε σχεδόν στα εκατό θανατηφόρα θύματα αυτής της τραγωδίας, αυτής της φυσικής καταστροφής» , είπε ο Μαδούρο κατά τη διάρκεια ομιλίας που μεταδόθηκε μέσω του κρατικού καναλιού Venezolana de Televisión.

Από την πλευρά της, η αντιπρόεδρος Ντελσί Ροντρίγκεζ τόνισε ότι το 95% της ηλεκτρικής υπηρεσίας ανακτήθηκε στην πληγείσα περιοχή.

«Έχουμε αφαιρέσει περισσότερα από 800 φορτηγά με ιζήματα από αυτήν την περιοχή. Η ανάκτηση της ηλεκτρικής υπηρεσίας στην περιοχή είναι στο 95 τοις εκατό, κάτι που είναι πολύ σημαντικό· ομοίως, πρέπει να επισημάνουμε ότι υπάρχει ανάκτηση τηλεφωνικών γραμμών ιδιωτικών εταιρειών, καθώς εργάζονται και οι Movilnet και Cantv, που υπέστησαν πολύ σημαντικές ζημιές και οι σταθμοί τους παρασύρθηκαν από το ποτάμι, πρόκειται να ανακτηθούν», σχολίασε.

Η Ροντρίγκες επεσήμανε ότι από 19 πηγάδια νερού, οκτώ ανακτήθηκαν και είπε ότι εργάζονται στα τέσσερα πιο σημαντικά, ώστε εντός τριών ημερών να μπορέσουν να αποκαταστήσουν την υπηρεσία με απευθείας αγωγό.

Ανέφερε επίσης ότι 39 οικογένειες που έχασαν τα σπίτια τους μεταφέρθηκαν σε καταφύγια.

Περισσότερες από 400 οικογένειες έχασαν τα σπίτια τους σε αυτήν την τοποθεσία, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Ο Μαδούρο ανακοίνωσε τη χορήγηση οικονομικού οφέλους, μέσω του κυβερνητικού Sistema Patria, για τις πληγείσες οικογένειες.

Η υπερχείλιση πέντε ρεμάτων προκάλεσε την κατολίσθηση λόγω των έντονων βροχοπτώσεων στο Λας Τεχερίας στις 8 Οκτωβρίου.

Ο Μαδούρο κήρυξε το Λας Τεχερίας ζώνη καταστροφής και καταστροφής και κήρυξε τριήμερο πένθος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην 24ωρη απεργία όλων των ΜΜΕ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα