ΑΘΗΝΑ
15:19
|
24.04.2024
Είναι η 29η από τις 32 πολιτείες του Μεξικού που έχουν νομιμοποιήσει τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Κονγκρέσο της πολυπληθέστερης πολιτείας του Μεξικού, της Πολιτείας του Μεξικού, ψήφισε την Τρίτη με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της νομικής αναγνώρισης του γάμου ομοφύλων ζευγαριών, και έγινε η 29η από τις 32 πολιτείες του Μεξικού που ο γάμος μεταξύ ομοφύλων ζευγαριών είναι νόμιμος.

«Η ισότητα στον γάμο είναι ένας δημόσιος θεσμός, όπου δύο άνθρωποι αποφασίζουν ελεύθερα να μοιραστούν τη ζωή τους», ανέφερε σε tweet το νομοθετικό σώμα της πολιτείας, αφού οι νομοθέτες ψήφισαν το νομοσχέδιο με 50 ψήφους υπέρ και 16 κατά.

Η Πολιτεία του Μεξικού, που συνορεύει με την πρωτεύουσα, είναι η πολυπληθέστερη πολιτεία της χώρας και μια από τις πιο βίαιες. Μετρά σχεδόν 17 εκατομμύρια κατοίκους – σχεδόν πέντε φορές τον πληθυσμό της Ουρουγουάης.

Η έγκριση ακολουθεί πρόσφατες νομιμοποιήσεις από τις πολιτείες Σονόρα και Σιναλόα.

Η Πόλη του Μεξικού έγινε η πρώτη περιοχή της χώρας που νομιμοποίησε τους γάμους ομοφύλων το 2009 και τον επόμενο χρόνο η Αργεντινή έγινε η πρώτη χώρα στη Λατινική Αμερική που τον νομιμοποίησε σε εθνικό επίπεδο.

Ο γάμος ομοφύλων παραμένει παράνομος ή δεν αναγνωρίζεται στην Παραγουάη, τη Βολιβία, το Περού, τη Βενεζουέλα, το μεγαλύτερο μέρος της Κεντρικής Αμερικής και περιοχές της Καραϊβικής, σύμφωνα με την παγκόσμια εταιρεία παρακολούθησης των δικαιωμάτων LGBT Equaldex.

Το νομοθετικό σώμα της πολιτείας ανήρτησε στο Twitter μια δήλωση από τη βουλευτή Χουάνα Μπονίγια Χάιμε που πιστώνει στον αγώνα των LGBT+ ακτιβιστών τη νίκη ότι το νομοσχέδιο έφτασε στο κοινοβούλιο: «Κάθε νομοθετικό σώμα έχει την ιστορία του και σήμερα είμαστε μέρος αυτής της ιστορίας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανεξάρτητη έρευνα για ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας ζητά η Ε.Ε.

Ισπανία: Ύποπτη για διαφθορά η σύζυγος του Σάντσεθ

Ρατσιστική επίθεση σε βάρος διανομέα στον Άγιο Δημήτριο καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ

Το Κολούμπια απειλεί τους φοιτητές με παρέμβαση της Εθνοφρουράς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα