ΑΘΗΝΑ
04:10
|
03.05.2024
Ο 22χρονος Βίκτορ Στήμαν έχασε τελικά τη ζωή του, μετά από ολιγοήμερη παραμονή του στη ΜΕΘ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο 22χρονος Βίκτορ Στήμαν έχασε τελικά τη ζωή του, μετά από ολιγοήμερη παραμονή του στη ΜΕΘ.

Ο Ολλανδός αναβάτης της κατηγορίας Supersport 300 με την MTM Kawasaki, είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια του πρώτου αγώνα του πρωταθλήματος, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου.

Στη 14η στροφή της πίστας του Πορτιμάο, ο αναβάτης της πράσινης ομάδας συγκρούστηκε με τον Χοσέ Λουίς Πέρεζ Γκονζάλες της Accolade Smrz Racing.

«Κάτι, το οποίο πάντα φοβόμασταν ως γονείς ενός αγωνιστικού αναβάτη, έχει τώρα συμβεί. Ο Βίκτορ μας δεν μπορούσε να κερδίσει τον τελευταίο του αγώνα», δήλωσε η οικογένεια του Στήμαν.

«Παρά την αφόρητη απώλεια και το πένθος, είμαστε πολύ περήφανοι για το ότι ο ήρωάς μας, μέσα από το θάνατό του, μπόρεσε να βοηθήσει πέντε άλλους ανθρώπους με τη δωρεά των οργάνων του», ανέφερε η οικογένεια.

Ο Στήμαν έγινε βασικός αναβάτης της πράσινης ομάδας στην κατηγορία των 300 κυβικών το 2019, ενώ προηγουμένως συμμετείχε ως αναπληρωματικός αναβάτης. Τον πρώτο του αγώνα τον κέρδισε το 2021 στην πίστα του Μοστ.

Ο Στήμαν διεκδικούσε την θέση του πρωταθλητή, αφού στο πρωτάθλημα του 2022 πρόλαβε να σημειώσει 4 πρωτιές και να βρεθεί άλλες 5 φορές στο βάθρο.

Ο θάνατος του Στήμαν ήρθε λίγες μέρες μετά το θάνατο του βρετανού αναβάτη Κρίσυ Ρούσε. Το 2021, έχασε τη ζωή του και ο διαγωνιζόμενος στην κατηγορία του Στήμαν, 15χρονος Νταν Μπέρτα Βινιάλες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τούρκος αθλητής απειλείται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία επειδή ύψωσε παλαιστινιακή σημαία

Ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός ως μια διδακτική ιστορία

Στην κορυφή της Ευρώπης ξανά ο Λευτέρης Πετρούνιας

FIFA και Saudi Aramco υπέγραψαν 4ετή συμφωνία συνεργασίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα