ΑΘΗΝΑ
04:22
|
24.06.2024
Μεγάλες ελλείψεις σε αίμα αλλά και σε προσωπικό καταγράφονται σε πολλά νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου. Εκκλήσεις ακόμη και για αναβολή επεμβάσεων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από… αίμα ξέμειναν τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας του βρετανικού ΕΣΥ.

Το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας ζήτησε σήμερα από τα νοσοκομεία να αναβάλουν τις μη επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις, γεγονός που αναμένεται να καθυστερήσει και άλλο το ήδη μεγάλο χρονικό διάστημα που αναγκάζονται να περιμένουν ορισμένοι ασθενείς.

Ειδικότερα, η υπηρεσία Αιμοδοσίας και Μεταμοσχεύσεων (NHSBT) του NHS, του Εθνικού Συστήματος Υγείας, σήμανε σήμερα, για πρώτη φορά στα χρονικά, «πορτοκαλί συναγερμό» για τα αποθέματα αίματος.

Αυτό σημαίνει ότι καλούνται τα νοσοκομεία να λάβουν μέτρα για να διαφυλάξουν τα αποθέματα αίματος, ενδεχομένως να αναβάλουν επεμβάσεις ώστε να διασφαλίσουν ότι το αίμα θα δίνεται στους ασθενείς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, εξήγησε η NHSBT.

Ζήτησε επίσης από τους δωρητές να κινητοποιηθούν για να ανανεώσουν τα αποθέματα που συνήθως αρκούν για έξι ημέρες.

Νοσοκομεία χωρίς προσωπικό ή με νοσηλευτές σε υπερκόπωση

Τα δημόσια νοσοκομεία της Βρετανίας αντιμετωπίζουν ήδη σειρά προβλημάτων: από τους υψηλούς λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, μέχρι τις ελλείψεις προσωπικού, τον συνωστισμό στις μονάδες επειγόντων περιστατικών, τις καθυστερήσεις των ασθενοφόρων και τον μεγάλο χρόνο αναμονής για τα χειρουργεία, δεδομένου ότι ξαναμπήκαν στη λίστα όλες οι επεμβάσεις που είχαν ακυρωθεί το προηγούμενο διάστημα λόγω της πανδημίας.

UK at the Half': The Nationwide Blood Shortage Crisis | UKNow

Η επικείμενη απεργία των νοσηλευτών, που ζητούν αυξήσεις μισθών για να αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό, προβάλλει επιβεβλημένη.

Ήδη, το μεγαλύτερο συνδικάτο του τομέα αυτού διενεργεί ψηφοφορία για να αποφασιστεί εάν και πότε θα προκηρυχθεί η απεργία.

«Το να ζητήσουμε από τα νοσοκομεία να περιορίσουν τη χρήση αίματος δεν ήταν μια απόφαση που πήραμε ελαφρά τη καρδία», είπε η Γουέντι Κλαρκ, η προσωρινή διευθύντρια του NHSBT. «Οι ασθενείς είναι προτεραιότητά μας. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από τους ασθενείς των οποίων οι επεμβάσεις μπορεί να αναβληθούν», πρόσθεσε.

Η NHSBT ανέφερε ότι η διατήρηση των αποθεμάτων αίματος αποτελεί «πρόκληση» για την υπηρεσία μετά την πανδημία, αφενός λόγω της έλλειψης προσωπικού και αφετέρου επειδή οι δωρητές διστάζουν να πάνε στα κέντρα αιμοδοσίας στις μεγάλες πόλεις.

Με αφορμή αυτή την εξέλιξη, σήμερα, σε διάφορα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης πολλοί Βρετανοί ανέφεραν ότι δυσκολεύονταν να κλείσουν ραντεβού για να δώσουν αίμα ή τα ραντεβού τους ακυρώνονταν την τελευταία στιγμή, επειδή δεν υπήρχε …προσωπικό για να τους αναλάβει!

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μήνυση κατά αγνώστων για ακρωτηριασμό γάτου στα τρία του πόδια

Από την «trash-tv», στην «trash-ζωή»

Ρωσία: Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε συναγωγή στην πόλη Ντέρμπεντ

Τρεις νεκροί, πάνω από 100 τραυματίες από ουκρανική επίθεση με πυραύλους σε παραλία της Σεβαστούπολης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα